Followers

Sunday, December 15, 2013

Macam-macam naik

Assalamualaikum

it has been a long time i did update anything in my blog. sumpah gila sibuk. Grrr.. Selalu ada niat untuk menulis something dekat dalam nie. But hari ni aku curi-curi masa sikit untuk menulis bagi melepas kan gian.

selama mana tidak menulis aku, aku sempat jugak membelek isu-isu semasa berkaitan dengan negara kita. For me, Malaysia dalam keadaan yang super serius bila mana setiap benda mengalami kenaikan yang amat sangat. it shows that, we have no money.  

Aku memang la tidak bekerja dan tak terasa sangat tempias kenaikan segala benda but ada jugak benda yang masih aku terasa seperti harga makanan dan barang keperluan untuk student seperti aku nie naik harga. kalau dulu RM50 boleh buat belanja untuk dua minggu tapi sekarang nie just untuk seminggu and tu pun tak cukup. Grrrr. 

And kita dikejutkan dengan tiket untuk public trasport akan naik untuk LRT and monorail. Dalam kepala aku dah pikir pasal benda alah tu if aku intern dekat tempat yang memerlukan aku naik public transport. and second things is kadar bayaran tol yang akan naik. nie pun akan effect harga tiket bus yang telah naik mencanak and for sure akan naik lagi. 

it good to spend but sometime it will kill u back. macam sekarang nie lah keadaan nya :)