Followers

Thursday, March 31, 2011

deeply in my heart.. T_T

deeply in my heart..
i am lonely..

deeply in my heart..
i am missing somebody..

deeply in my heart..
i want to meet u 4 once again

deeply in my heart..
u re everything 2 me..

deeply in my heart..
u re my hero..

deeply in my heart.
plez be with me.......



=)





betul ke?

sedang mencari maklumat untuk esaimen...terbukak la google image..tertaip larh "ISLAMIC POSTER"..
pengemabara pun bermula apabila melihat gamba seperti ini....













pandangan agama lain terhadap Islam..
fikir2kn dan selamat beramal..

macam-macam -___-

hari ini hari terakhir dalam bulan March,huhu ade something nak cte cke nieyh T_T

kes pertama :

dalam bas tadi,aku duduk agak belakang sekali..masa naik bus tu terpandang sorg pk cik nieyh..tua sgt dah.. =) ..lepas tu pak cik tu tekan loceng nak turun,Agak lama masa yang pk cik tu ambik nak turun bus,,aku pun terpk,,mana lah ank2 pk cik nieyh..n aku pun terbayang..macam mn la mak ayah aku masa tua nnt (skrg x tua lagi kay..hehe)..nnt mak ayah aku nak kena naik bus mcm tu ke sbb anak2 xpeduli..aa'zubillahiminzalik..mintak sgt dijauhkan =) ..

kes kedua :

bus berhenti dekat stesen yan..lama jugak..selalu jap je..tp xkesah laa..fening-fening lalat pun x abis lagi coz pk cik tu bawak laju gler..mcm nak p cakap je kt pk cik tu.." pak cik ,dalam bus nieyh ada anak org plus anak dara pk cik..plez bawak slow2 "..ngeee (dalam ati jerk,,haha) ..masuk cte semula..ramai la budak-bdak scol yang naik.time tu macam mow pecah gegendang telinga sbb gler bising bebudak nieyh..market pun leyh kalah..aku pun usya la dekat luar tingkap,nampak sorg budak nieyh baru nak masok sekolah..sesi petang kowt..time tu still kai tudung lagi..tengok2 dengan selamba ja bukak tudung  and ikat rambut,,galas beg..jalan masok kedai....huhuhu sedih tengok sebenarnya.. ='( kesian dekat mak budak tu..masa p scol.pkai tudung..sejuk ati mak nengok nye,tp smpai scol..juz Dia yang tow.. wallauhualam.. =)

kes ketiga :

arrggghhh...nieyh yang nak marah nieyh..ncet buat hal lg..time emergency kot..nk tepon ayah mntk mai ambik dekat shahab.. sob sob sob ='( nasib la ada pak su yang techenta bg pnjam phone plus tolong anta aku dekat umah..kalau x..kena tunggu ayah aku smpai pukul 3.30 padahal jam pkol 3 pun x lagi..huhuhu tq pk su coz anta n rfc..heheheheh nenanti leyh belnaja lagi eh.. (confem pak su serik dah..haha)..

my beloved pak su..muda g kowt tp sorryy..not available anymore..haha

seriuuuussss cute..hahaha sape nieyh..adik aku laa..ygpaling bongsu..
muhammad muaz'zim.. =)
xde kes dah..no court held anymore..wait 4 another cases..huhu caucincau,,,ngeh ngeh ngeh...

Wednesday, March 30, 2011

lawatan special

30 March 2011..
hari dalam sejarah..
haha ye kowt..
actually.
dato sahol vc uitm mai kot..
naik keta golf,,
hikhik !

ari nieyt dlm sejarah..
aku bgn awal coz nk kena kuar pkol 7.30 kn..
plus nk study cket coz petang ade test..

ade la majls cket2 kan..
ade byk yg discuss..
 ngeh ngeh..

tp aku tatau ape yg dicuss tu..
coz ak kan kena dok kuar.
dewan x muat..
hukhuk!

k laaahhhh..
nk behenti coz xlarat laa,,
letih + ngtok..
2 mggu xcukup tido..
sob sob sob.. ='(

tp ape pun..
sj nk ckp..
my brother a.k.a pkwe aku.
hahha
buat dadih utk aku
sempena menyambut kepulangan aku esok..
hehehehe 

Sunday, March 27, 2011

menipu tu kan munafik?

aku tak suka sebut..
tp tajuk entry nieyh kadang2 buat aku gerun juga..
hehehe xmow laa..
kntoi laaa aku suka menipu..

*berbalik kepada tajuk entry nieyh




"jika ingin membuat sesuatu perkara yang terlalu berat , kuatkan lah hati dan paksa lah diri kerana segalanya bermula dar paksaan" . Aku dah penah sebut dah kot benda nieyh..member2 yang tnya aku pun..aku juz ulang benda yan sama..hahaha *xde modal..*

tapi..
someone nieyh dah janji.,janji dengan kawan-kawan dia dengan sungguh-sungguh dan kawan-kawan dia meletakkan kepercayaan kepada dia..Habis dicanangkan kepada semua orang yang someone ini telah berubah..Kembali menjadi seperti dulu..Happy je semedang..

hati aku serius rapuh..
retak..
bila dengar benda nieyh..
dia mungkin x nampak apa yang aku korbankan..
semata-mata untuk dia..
semata-mata nak dia hepy..
aku juz nak tunjuk
klo aku boleh buat..
dia boleh buat..
sbb aku lebih "lama" dari  dia..

sekarang apa-apa bende semua nak semunyi..salah ka kalau bagtow..even kawan-kawan dia marah tapi plez bagtow..at least kawan-kawan tau..

untuk dia..
if baca entry nieyh,,
plez berubah..
sedangkan pantai boleh berubah.
ini pula manusia..
perkara yang lama xpyh nk kenang..
jangan sbb seseorang yg tidak patut,,
relation kita sebagai kawan renggang..
ingat tu..

1 lagi..
nak link kan tajuk entry nieyh dengan cte aku di atas..

dulu someone nieyh penah janji akan lupakan dia..
sekarng?
tengok.
kan dah menipu tu..
munafik x?
sape makan cili..
dia yg rasa pedas..

aku xkan cakap pe2..
aku juz nak tengok.
sbb dia sanggup meletak kepercayaan kawan-kawan dengan parent dia sebelah mata je..

hahaha !

pulanglah sebelum aku RUN AWAY

aku menanti kamu EVERYDAY

aku menunggu kamu dari

SUNDAY

MONDAY

TUESDAY

WEDNESDAY

THURSDAY

hehehehe .... =)

* kemerengan kemenlandaan keranaan kesibukan kemesiapkan keassgnmenan...huhuhu aku & azie..wing2*

Friday, March 25, 2011

.: Lawatan Ke Rumah Anak Yatim Che Bema :.


25 Mac tarikh yang telah ditetapkan oleh student UiTM Kedah setelah bertungkus lumus menyiapkan proposal untuk atas kerjasama lecturer yang terchenta,Madam Syakirah.


+

Kami seramai 34 orang,32 perempuan dan 2 orang lelaki SAHAJA * hehehe lelaki sudah mengalami kepupusan yang sangat teruk..
Jadual tentatif program cakap,sampai sana pukul 9 pg tapi sbb kami semua terlalu lah bersemangat,pukul 8.30 padi sudah sampai maa..haha * nak tunjuk good image la konon..haha
kenal kenalan dulu dengan Mak Jang dan pengetua dekat sana,Ust Mad Saad,Firsly dengar ucapan dulu dari Ust.madam ngn ketua projek..ofcoz la SITI NURAINI HAJI TAHIR..*cian dekat umi ngan mizah..prepare ucapan untuk mengalu-ngalukan tp ust tu dulu yg mengalukan..hehe

Sudent dekat sini ada lebih kurang 23 orang.Seorang daripada mereka tinggal di asrama.So kiranya total budak tadi 22 orang larh kan..hehe    Yang best dekat sini,semua student dia lelaki dan kami pula ramai gurlll..haha..so gurlish.. ^_-   
(ust bagi kata alu aluan..lelaki dari pihak kami juz ade 2 orang tu jerk)  
After dat, kami semua MAKAN !..yahooo..perut tengah keluar bunyi Bunkface kot time tu..so memang serang makanan la..lansung xheran dekat bebudak tu time makan..haha lepas makan baru la p beramah mesra..hikhik !
Kami mula fes xtivt kami..DREAM HIGH..ehhh ape tu??haha nk tow x? ofcoz larh kan..  game tu perlukan paper je ngan salotape..guntingsss are not allowed in dis site tp ade je budak bawak..ak bukannya ape..juz risau,,nnt tercucuk kang..sape nk tanggungjwb..anak orang kot tueh..kalau anak beruang pun,dah melanggar hak asasi haiwan dah..hehe so mmg gunting xleyh pakai..kriteria yg kita pakai dekat cneyh adalah TINGGI & KUKUH..so kalau ade yg bila kena tiup angin terus tumbang mmg kirim salam larh kan..dekat cneyh nak ajar bebudak cooperation in doing smthg.      
                                                

sampai pakai kerusi kot..huhu


Result?madam yg decide coz mmg agak conpius la nk pilih..group 2 is de winner..huhu game no 2 lak game PUBLIC SPEAKING..fuyooo..teror nye adik2 kita speaking..haha actually x speaking laa..mow tergelait kidah budak2 tuwh..kita panggil pengucapan awam..okay?ade 6 group so meaning ade 6 orang debater larh..kononya..haha game nieyh nak ajar budak2 tu berani berada kat depan..Budak2 yg bg ucapan tu kami bawak pegi jauhhhhhh gler..sape yg stay dekat dalam dewan tu..kami suruh setiap kali peserta yang bg ucapan tu.semua org mestilah 1)tepuk tangan..tepuk jangan x tepuk 2)ketawa,,gelak la ampa smpai kuar air mata 3)cakap saya sokong..ape yg budak tu ckp..juz sokong.. 4)main ombak.. 5) cakap saya bantah.kena bantah setiap kali dia cakap.. 6) sembang.haha tp serius larh..nieyh mmg nk ajar bebudak berani kay..bukan nak main2kan budak2 tu.. =)


time cakap saya sokong,,ngeh ngeh <3


aippp ! sat..game x abeh pun lagi..game no 3 game SECRET CODE..ngeh ngeh ..ala2 james bond gtu..haha

semua beratur PANJANGGGGGGG n then ..main dia macam main radio buruk laa..tp kali nieyh pakai lukisan punya..no talking! nasib laa..hahaha nasib la aku juru acara..so xde terlibat dlm gaming2 nieyh..huhu



Lepas tu lunch..bagi yg lelaki prepare utk solat Jumaat n gurl..kena hias dewan coz madam cadang nk celebrate bezday anak2 yatim dekat ctuwh..huhu time tu dan g kowt posing..haha


time hias dewan plus snap,,hehe


umi aku mizah azi 4 ever..freind till de end


lepas abis hias dewan..


aku nana nisya azie umi


mereng time..haha


chumel kan??aku suka !childish..haha
at de end..acara potong kek..alhamdulillah..rezeki banyak..dpt mkan ice cream * even juz 2 sudu..:'( coz kena conduct game..bihun,,kuih..cok pisang..tembikai..kuih muih..kopok * i like! wing wing.. ^_^


ust potong kek.. =)


arrgghh spongebob!


aku suka budak nieyh coz dia nmpak smart sbb aku suka org smart kerna aku kan smart..haha


pic beramai2..
ok la ..sampai cneyh ja aku nk cte.,kang ade gak org komplen aku tulis panjang..huhu tp ade aku kesah..haha

p/s ;ade adik tu ckp aku nieyh mcm orang baru umo 12 tahun ! haha seyess..riakk n terasa diriku begitu muda..hihihi


















taraf wanita

Benda nieyh dah lama terjadi.Aku try google untuk dalil-dalil al quran tapi terkeluar satu website yg tajuk " Peribadi Rasulullah ".Dalam tu ada di ceritakan tentang peperangan yang berlaku di iraq.Kita hanya mendengar wanita dibunuh,wanita dirogol dan etc.

Walaupun ini isu yang lama, perkara yang telah lama berlaku namun apa yang aku ingin aku sampaikan adalah pandangan lelaki atau lebih tepat sekali adalah pandangan agama-agama lain terhadap perempuan.Bagi mereka perempuan adalah alat untuk memuaskan nafsu.Inilah realiti yan berlaku pada zaman sekarang.Perkara yang jahiliah dahulunya telah di ulang kembali.Seks bebas dilakukan di mana-mana dan dengan siapa.Fenomena ini telah lama melanda Malaysia walaupun Malaysia adalah salah satu negara Islam.Langkah yang tegas harus diambil bagi menangani fenomena ini.Pembuangan bayi berlaku merata-rata ibarat bayi tersebut "bertebaran" di mana-mana.

Berbalik isu yang berlaku di Iraq tadi,semasa Iraq di bawah takluk Amerika,tentera-tentera Amerika telah melakukan sesuatu yang melanggar kehidupan hak asasi manusia.

Perkara yang telah diceritakan ialah seorang wanita yang bertudung labuh lari untuk menyelamatkan diri dari tentera2 yang dilaknat itu.Namun,akhirnya wanita tersebut telah ditangkap dan dirogol beramai-ramai.Setelah itu wanita tersebut dibunuh.Seandaninya sesiapa yang melihat gambar tersebut,memang akan tertumapah rasa belas kasihan.Even aku sendiri tak mampu untuk melihat apabila kaum aku sendiri telah diperlakukan sebegitu rupa.*pic aku xambil..sape2 yang nk tengok juz visit PERIBADI RASULULLAH.

Sebelum ini,Amerika sering bangun dengan menyebarkan dakyah menjaga hak asasi awam namun adakah mereka mengamalkan??ANDA FIKIR ANDA JAWAB..semuanya dusta .tipu semata-mata.Mereka hanya berpura-pura baik di hadapan tetapi sebenanya hati mereka lebih kejam dari binatang.

ISLAM adalah agama yang syumul .Agama yang meletakkan taraf wanita di tempat yang teratas.Agama yang memuliakan wanita .Tidak hairanlah wujud surah-surah seperti Surah An Nisa,Surah Maryam dan etc.Rasulullah turut memuliakan golongan wanita.

Para sahabat pernah bertanya kepada baginda,antara ibu dan bapa,siapa yang harus lebih dihormati.jawab baginda "ibu," para sahabat bertanya "lagi?" jawab baginda "ibu" sahabat bertanya lagi sekali.jawapan yang sama diberikan oleh baginda iaitu ibu.kemudian sahabat bertanya "lagi?" baru lah baginda menyebut "bapa".*ta sure soalan tu mcm mn tp jawapan tu betul ek

Lihatlah betapa tingginya taraf seorang wanita yang bergelar ibu.Selain itu,syurga turut terletak di bawah telapak kaki ibu.Itu lah tanda-tanda betapa Islam memuliakan wanita.

Wednesday, March 23, 2011

de buziessttt week !

24 March : Test Mgt

26 March : Program melawat rumah anak yatim Che Bema

29 March : Test Mkt

30 March : Test Law

31 March : Presentation group Mgt

6 April : Test Finance 2

7 April :  Test Mgt 2

14 April : Submit assignment Law
'
15 April : Submit video arab

p/s : berderet2 tunggu turn..sabaq sat naaa..btw congratss tu my brother 4 successful result..i pray 4 ur successful n happiness.. =)

REMEMMBER !

hidup macam roda.
jika kita berada di atas,
ingatlah orang di bawah..

=)

Tuesday, March 22, 2011

jom ambik result!

esok result SPM keluar..
all the best to candidate SPM 2010..
wish u all result gempak punya.!!

to my brother..
tenang..jgn cuak..
ok?
kasi result canteekkk punya..



Saturday, March 19, 2011

nk.nk..

nanti..
bezday aku..
tanggal 14 june nieyh.
bg aku adiah nieyh tow..
ak bgtow awal2
nnt sempat la ampa semua kumpul duit untuk beli kt aku..
hehehehehe


colour wajib merah sbb aku suka merah..

okay??


=) xsabar tunggu bezday aku..
hahahahaha



Friday, March 18, 2011

kenapa?

kenapa aku tak pandai nak melintas??
kenapa?



see??
even nk ke seberang..
Ya Allah..
takut nak melintas..
hek??
kenapa?
sbb masa kecik2..
dh biasa orang pegang tangan masa nk melintas..
sape??
of coz la my fader..
sampai sekarang,
a di treat mcm budak2..
mcm ak nieyh baru scol rendah
hukhuk!
asal nk melintas je,
ayah pegang tangan.
see??
even time tu ak dah fom 4..
ngeeee..
mcm nieyh la jadinya..
bila kena lintas sorg2..
xreti..
wuaaaaa..
='(

mmg self confident untuk melintas at de lower level..
esh esh..
nnt..
esok2.
pegi jauh..

sape nk tolong pegang kalau nak melintas?
sekarang..
ade member2..
hehehe

gadis dan jejaka

dulu..
ingat tak awak janji ape dengan saya?
awak cakap awak nak setia dengan saya..
awak cakap awak nak jaga saya sampai akhir hayat awak..
awak cakap awak takkan sakiti hati saya..
awak cakap awak akan cuba tunaikan apa-apa yang saya mintak
sebab tu awak berusaha keras belajar..
saya bangga awak..


tp..
awak dah berubah..
awak tak macam dahulu..
awak semakin hari semakin jauh dengan saya.
awak sudah jarang meluangkan masa dengan saya..
bagi saya..
awak seperti orang asing dalam hidup saya..

kenapa awak berubah?
awak dah tak sayang saya lagi ke?
ke awak rasa kita sudah tak serasi..
saya tahu..
saya tak seperti awak..
awak lagi berjaya dari saya,.

awak,,
kalau awak ada orang lain,
awak bagitahu la saya.
saya tak kisah awak..
saya terima je..
walaupun saya tahu
hati saya sangat pedih.
walaupun saya setia tunggu awak sampai sekarang

p/s:mood jiwang coz teringat satu lagu tu..yg berkisar tentang cerita nieyh..si jejaka dan si gadis.. =)



Thursday, March 17, 2011

ade aku kesah??

Jom.tengah boring nieyh..kite usha ape budak-budak suka buat kalau ade masa lapang eh.. ^_^


first.. :
4 sure la online..chatting..adik beradik yg related dgn techno nieyh larh..fes ranking kowt..huhu


*kalau bz wt aesaimen xpe gak..nieyh 24h fb jerk*hehehehe
<3

2) pastu..kalau tatau nak wt ape..confem tdo..even tengah study pun leyh tdo..tp *tunduk ahh kt org mcm nieyh (plagiat cket..hehehe)..kalau bleyh smpai leyh bukak kilang nira plus taik mata..hehe



*tabik ahh* hehehe

3)bangun tdo..msti lapar kan..tu xpyh ckp laa..aku pun mcm tu gak..hehehe kalau boleyh mkan,,mkn smpai xingt dunia larh...


*jgn tiru aksi ini..sungguh tidak sopan*

4)yg keempatnya,,huhu bg kaum hawa au perempuan..kalau xde class je..or time cuti je..hummmphhh..keje nk beli pastu belah je,.,time tu la pakat-pakat rambang mata including me..hehehe betoi la kan..sape swoh jual cntek2 sgt..huhu



*bank pun leyh bnkrupt klo ade org mcm nieyh..keje nk pinjam je..tp xpe..jana eco.ngra.hehe*

5)nieyh untuk orang lelaki pulak..hehe ingt pmpuan je tow buang masa..lelaki pun sama..hahaha tow x ape??keje main jerkk,,main ape???hummppp...game laa..ape lg..kalau boleh..smpai xtdo pun xpe..




*cute kan??anak sape la nieyh..hehe*

6) cer teka lagi satu ape??hahaha di sebabkan masa aku tulis entry ini,,member aku a.k.a umi ngah karoke..so...klo nk buang masa leyh la karoke sbb bnde mcm nieyh ade gak org wt klo ade masa yg terluang*err terluang eh? haha


*hummmppphhhh*

antara byk2..mn la yg ampa selalu buat ek??









akhirnya,,

seriuss xde idea..
tp nk jugak tulis..
hehehehe

last..
lepas nieyh xde dh nmpak..
ak dh cpai targer..
nana,..
i make it..!
hehehehehe

yup..
dis is my fith entry..
4 today..
hehehehe



Alhamdulillah

no air to breath.
no water to drink..
no other with u,.

BUT

remember..

u have him..
always praise to him..

ALHAMDULILLAH



lagi.lagi.lagi..

cak!
jumpa lagi..
hehe
entry yg ke- 3 dlm masa sehari..
nk capai target..
ngeh ngeh,..
=)

hurrmmm...
result spm dh nak kuar.
td col sembang jp ngn my pakwe,
a.k.a my brother laa..

result insya allah..
23 march nieyh..
so..



ambik jgn x ambik.

hehe

best kann??
tingat dulu2..
masa ambik result..
tp..
dulu cdeyh..
hurrmmm.
juz pendam..
juz AKU dan DIA ja yg tow..

=) i need HIM more than others..

=( cdeyh..roomate xde,,

to him.. =) gud luck!

as his wishes..
coz masak xjadi..
hehehe..
so..
meh cneyh nak habaq mai.
setiap langkah mulakan dengan langkah yang perlahan..
jd conclusi nya disini..
sila masak yg simple2 ye..

cer try..simple kot..
asenye.
=)

ade ayam?
ade..
ade kicap??
ade..
ade rempah??
ade..
ade bawang besar n putih?
garam ciket..?
ade..
kalau ade,,
perap je ngn ayam..
setengah jam..
pastu..
goreng..
hehehe simple..

kay??



< serius terliur..lapar..xmkn lg..hurrmmmm> 





tahiyatul nafs 3

td..
jalan2..
teman mizah dengan nana jumpa koot(koordinator)..
berdiri punya berdiri..
pastu..
ternampak satu risalah nieyh..
tajuk..
"jgn bukak aib"

"barangsiapa yg menutup aib seseorang,maka Allah akan menutup aib dirinya sendiri semasa di padang masyar nnt"-betul x?

org Muslim seharusnya berbangga kerana mempunyai penunjuk arah untuk dirinya sendiri, iaitu Al Quran..
seakan seperti seorang pengembara yang tidak tahu arah untuk dituju diberikan kompas kepadanya..

tp sekarang ramai yg mula mengikut Barat..
seperti salah satu jenama yg memang tersohor..
"Juz do it"
bg org muslim.
adalah dilarang kerana hidup kita berpandukan Al Quran dan Sunnah..

banyak media-media masa yang kini suka memaparan cerita-cerita mengenai seseorang..
kononya ingin melakukan siaran mereka..
pelbagai cerita yang panas-panas versi pisang goreng di cari,
jadi terhasil lah perkara yg membuka aib orang lain..

jadi..
sendiri mow ingat la..
kalau rezeki memang totally based kepada benda-benda yang macam tu..
agak-agak halal ke haram..?
so..
pandai-pandai lah fikir..
tingkatkan pretasi..
kurangkan kontroversi
topup amal kebajikan anda..


=) maal salamah..
(peringatan untuk diri sendiri)

=) credit to lec yg pelekat risalah ini..
sumber dari ikim




Wednesday, March 16, 2011

nuklear

loji nuklear jepun tidak sebahaya loji Chernobyl..


pakar dari jepun mengesahkan sebegitu.
radiasi yg dialami adalah kurang jika nak dibandingkan semasa peletupan loji Chernobyl

sila rujuk link ini untuk apa2 maklumat

im sorry :(

arghhh..
dis weekend is de buzieessss weekend dat i have..
huhu
kenapa??
coz ...
errr..
alergic nk bgtow..
sbb ak xsempat lngsung nk col my mom..
sorry..
xsengaja..
=(

bz..
ye ke?
tp serius bz..
nieyh pun curi2 update,
huhu
jp g ade group discuss pasal asaimen..
gerrr...
next week ade test..
errr..
cuakk!!.

wish me luck!

=(.. i miss u mak..


Tuesday, March 15, 2011

hujan lagi..

hujan2 mcm nieyh best duduk tepi tingkap..
tengok air hujan..
best.. =)
permandangan yg serius cantik (loji kot)
hehe,,
xkesah laa..
jnji leyh tengok air ujan,,
teringat masa baca komik,,
heroin duduk tepi tingkap..
tunggu jejaka pujaan hati ..
hehehe..

start dari ctu laa..
suka tngok hujan,
my roomate pnh tgor..
tp xkesah..
sbb mmg suka..

hujan kan satu rahmat..
=)


=) rain lover

tahiyatul nafs 2

tanda kiamat..
orang zaman sekarang..
lalu dekat masjid.
masuk masjid,,
xsolat tahiyatul masjid..

sabda Rasulullah.. 

jom..
amalkan solat tahiyatul masjid ye klo masok masjid,,



fatwa terbaru : jabatan agama islam negeri kedah telah mengeluarkan beberapa fatwa
1 ) bersanding adalah HARAM kerana berlaku percampuran antara lelaki dan perempuan
2 ) alat muzik sprt kompang adalah HARUS manakala alat muzik yg bertali seperti gitar adalah HARAM
3 ) karoka lagu2 lagu yg memuji kebesaran Allah adalah HARUS manakala sebaliknya adalah HARAM.

p/s: baru je dgr dari radio negeri kedah..cepat2 tulis coz takut lupa..peringatan untuk diri sendiri.. =)




japan .. wait 4 me ! =)

seriuss..
ak mmg suka gler dgn jepun..
mybe dulu suka baca komik kot.
mostly kamik kan dari jepun kan..
pastu cte2 karton.
kapkapten sakura,,bleach..naruto
bak kata semua dari jepun laa..
daya penarik ak yg fes..
hahaha

second..
sbb bunga dkt sana..
gler cntekk..
nk.nk.nk.


cantek kan??
cute glerr..



im nature lover!
hahaha
betoi kot..
pastu..
ade gunung Fuji,,
hohoho


=) im hepy..
coz of u..
blossom..


seriuss..aku..

xde ape nk tulis..
tp mmber ak komplen aku xde entry yg baru..
hakhak!!
dier cakap sehari bg ada 5 entry..
biaq dia seronok cket bc..
erk??
mmg laa.
dan la otk ak tergeliat dulu.
haha
seriusss..
xde idea sekarang..
huhuhu
jp2..
nk p surve internet..
hehehe
 ok..
sat naa,,
 tata titi tutu.. 

=)

tp layan nieyh dulu..
sape suka ckp cuak..
cer sebut..
ade sama x ngn kt bawah nieyh..
hehehehehe







=( mood cari idea..
huhuhu <3