Followers

Tuesday, September 3, 2013

Mini Library :)


Assalamualaikum :))))

Hari ni sepagi aku uruskan almari buku yang dah lama sangat dah yang tak sentuh tuuuu.. buku-buku mak nenek macam semua ada. konon nya nak susun masa before hari raya tu lah kan..tapi memandangkan aku nie pemalas yang amat sangat jadi terpaksa la aku KIV dulu benda-benda yang aku nak buat nie kan.. :))

So,, nie almari aku before aku kemas ..



Bahagian yang paling tak cantik tu laaa yang aku punya. HAHAHA! kat situ aku letak buku-buku aku zaman diploma lagi.. almari yang paling bawah tu ada majalah-majalaj yang aku beli .. kiranya aku sorang ada dua lubang.. hihihihih

Bermula la ekspededi pengemasan aku.. Mana yang patut buang aku buang lah. Tapi takde satu pun yang kena buang sebab aku guna and sayang dengan semua itu. HAHAHA! see.. POYO taaakkk..barang orang aku nak buang,.barang aku ..NO.NO.NO..NO! .. hahaha!

And result dia macam nie laaaa.. :))))

kemassss taaaakkk??? hihih please say KEMAAAASSSS :)))

Pastu masa kemas-kemas tu nampak buku nie.,aku pun masuk laa letak dalam bahagian aku.. :)))


Nampak tak buku tuuuu??? 
DOKTOR UMUM MEMOIR TUN DR MAHATHIR MOHAMMAD..

hihihihihihihi. i love ex PM :)))

And tetiba rasa terlebih rajin pulak lak kan aku nie..so aku nk simpan aku punya novel tu.. novel-novel aku tu letak kat almari tv.. aku malas la nak letak kat situ..ramai sangat mata-mata yang memandang. nanti ada ja yang nak pinjam.Kalau pinjam buku and bagi balik tak pe jugak ..nie masalahnyaa ada orang pinjam novel tapi tak bagi- bagi balik.ape cerrr cenggitttuuu.. 

dat one novel aku yang sulung,. aku lahirkan beliau masa aku form 2.. heheheheh :)))))

 
nie laaa novel-novel aku yang ada. tak banyak pun lagi :((((




jadi mula laaa operasi susun novel laaakkk.. hihihih 

macam nie laaa novel yang aku susun.. boleh muat lagi satu line nie.. banyak lagi nak kumpul nieee..


SEE .... nie laaa result masa susun buku plus novel tadi... hihihihihihi

Adiioooosss... esok pikir lain nak buat ape lak.. Oooh lupa pulak.. tadi petang pegi TESCO..and tetiba masuk dalam POPULAR tu kaaann.. terjumpa buku yang super duper cute neh. geram ngat aihh tengok .. HAHAHA colek satu tadi.. haha buku tu sebenarnya nak buku resepi aku ..sebab resepi yang aku ambik kan ada kat merata-rata and siap ada yang hilang lagi.. tension aku. Jadi aku harap lepas ada buku nie.. tulis kat sini la pulak kan..untung-untung boleh buat koleksi buku resepi. hihihihihih 





salaaaammm :))))
 

P./S : Nanti dh ada rumah sendiri..nak ada mini library,, dalam tu ada macam-macam jenis buku gittttuuu.baca la buku sampai muntah.. HAHAHAHA! 

pink girl bedroom ideas

puhleassssee bakal inche suami.. make me one like thisss pleasssseeee  TT___________TT   
wish list nieeee :(((( 








Sunday, September 1, 2013

H.O.U.S.E.W.I.F.E

Assalamualaikummmmm.... :))))

fuuuuuuu.. seriously, hari ni aku sangat produktif campur semalam lagi. gila ah tak produktif.. membusy semedang . kehkehkehkeh :)

hari ni aku bakal menggantikan mak aku sebagai suri rumah sepenuh masa. AISSEEEEHHHH.. hahahaaha! keterujaan yang tahap melampau.. haha TT__________________TT 

Dari semalam lagi mak pesan kat aku benda apa yang nak masak esok sebab mak cakap nanti kalau mak balik lambat ..mak balik-balik terus nak pegi makan. OKEH. arahan diteriman :)))

SOOOOO, pepagi lagi aku dah bangun  *konon* ambik nasi lemak yang mak beli entah bila. aku pun tak sedar. masih di alam fantasi mimpi.. hikhikhik.. bangun-bangun letak nasi tauuu daaakkk.. pastu sapu sampah mop lantai segala apa yang patut. tengah-tengah buat semua keje tu ..adik aku yang sorang neh ..
" Asal nasi kakak cepat ja masak? kakak letak ayaq sikit ja ka?"
Dalam hati.. gulllppppppp!!! nasi aku weh.. sah.sah. memang sah.. something was happened. aku SALAH sukat air.. agagagagaga and resultnya ayah tak makan nasi aku.. sobs sobs sobs sobs sobs :'( TAPI.TAPI.TAPI.. lauk aku masak habessss taaauuu.. hahahaha SILA JELLLLYY.. agagagagaga


dat one aku masak hokeeehhh.. hihihihiihi.. and semua habess.. kahkah! 

tetiba rasa seronok la pulak masak memasak nie,. hahaha esok masuk dapo la lagi..tengok mak masak ketam lak.. hihihiiii

ADIOOOSSSS..sila renung makanan tu dalam-dalam .. HAHAHA!

B.R.E.A.K.F.A.S.T


 Assalamualaikummmmmm :))))

Even dah tengah malam kan.. tetap jugak aku nak post benda nie. Breakfast aku untuk pagi ini.. NASI LEMAKKKKKK yeaaaahhh

Seriousslllyyy..aku dah lama mengidam nak makan nasi lemak mak..and tak sangka mak buat pagi nie.. lama sangat daaa aku tak makan nasi lemak yang mak buat, Even lauk dia sesimple ja mak buat.. memang tak sama laaa dengan yang orang jual dekat luar tu . aku tak pasti apa yang mak buat sampai sesedap tuuuuu .. Part sambal tuu.. memang aku akan ambik sebanyak mungkin laaa kan sebab tu yang sedap sebnarnyaaa.. HIHIHIHI  tapi apa-apa pun.. yang mak masak tu laaa yang best tuu .. hihihi


SILA JELLLYYYY. hahaha!

PETUA ORANG-ORANG TUA

ASSALAMUALAIKUM :)))

Lagi sekali kita bertemu..kihkihkih! :))) berkenaan dengan tajuk di atas.. i didnt confirm which one is right. either petua orang-orang tua OR petua orang tua-tua. Almaklum laaa.. aku neh sudah lama tinggalkan alam persekolahan. bahasa melayu pun dah jadi tunggang langgang dah nei ha, makin menjadi-jadi kemelampaun bahasa melayu aku nie.

Aku terpikir la kan pasal petua-petua orang-orang dulu nie kan . cerita nya pasal aku potong ubi nak buat inti karipan la siang tadi kan.. orang dulu-dulu pesan jangan potong buah dari bawah.. lebih baik mula kn dari kepala dulu.. SEBAB takut nanti bersalin nanti keluar kaki dulu baby tu.. SONGSANG la senang cerita. tak ke naya. Aku nie pulak jenis tak perasan buah nya mana kepala mana ekor.. jadi aku main bedal je lah mana yang aku nak start dulu. Banyak kali jugak la kena tegur dengan mak. Ada jugak sorang member nie ..jenis ikut petua jugak . nak bukak kotak pun start dengan kepala dlu,, tak bukak dari bawah.. aku pulak..mana senang dan mudah aku bukak je tak kira lah dia kepala ke..dia bontot ke ,, Tapi dalam hati takut jugak kn kot-kot terjadi.. aku terberanak songsang nanti. mau haru jugak nnati.. *ngeri*

Apa lagi eh petua orang-orang dulu? Aku rasa banyak gila kot TT______TT macam contoh dia

1) jgn makan dan minum dalam bekas besar, nanti lahir baby.. baby mulut ala-ala Ning Baizura
2)jgn ketuk periuk nasi dengan senduk,,nanti rezeki tak masuk
3) jgn menyanyi dalam dapur,,nanti kahwin dengan orang tua
4)jgn makan sambil riba pinggan ,,nanti kena tanggung anak orang
5) jgn makan dekan bendul, nanti lambat kahwin
6)jgn lambung kain, nanti harimau masuk kampung
7)jgn potong kuku tengah malam sbb TAK TAU . mak aku tak cakap pun kenapa
8)jgn jahit baju dekat badan  sendiri. nanti SEBAB dah lupa
9)jgn makan tengkuk ayam .. nnt bersanding kepala senget

aku dah tak ingat la macam-macam jangan tu . tu kebanyakan yang aku buat laa tu and mak aku tegor ..hihihiii but SERIOUSLLLLLYYY.. memang aku terpikir,, what point kita ada sesemua nie.. kadang-kadang rasa macam tak masuk akal..kadang-kadang tu sangat menakutkann phewwwwww tapi bila aku dengar mak aku cakap tu.. dalam hati tak paaa... ada sebab dan akibat.. padahal mulut dok tanya KENAPA.KENAPA.KENAPA??

penat daaa otak aku nak berfikir pasal masalah negara neh.. apa apa pun follow lah selagi mana dia tak langgar SYARIAH ISLAM :) check it outttt ,, salammmmm :))))


I.N.T.E.R.S.E.S.I

Assalamualaikum .... :)

Sebenarnya aku nie baru aje nie balik dari kampus uni.. Orang lain tengah sibuk bercuti sakan sana sini .. aku kat Shah Alam tu bergomol bergelumang dengan buku saja nie. Takkan tak tau..aku nie kan ulat bulu buku.. jadi suka lah membaca nie.. haha padahal kena buat short sem dalam paksa rela TT______TT

Intersesi nie ambik masa sebulan jugak la kan. And aku baru ja ambik exam last two days,, urrrrmmm hari khamis hari tu. gila kau.. soalan beliau menjawab minda namun berjaya ditepis oleh kepintaran aku yang cekap nie.. ekekeke

nak cakap best ke tak best nie.. tak pasti la pulak kan sebab first sekali, kelas aku nie waktu bulan puasa. memang jimat habes la aku nie masa bulan puasa sampai mak aku siap puji aku nie jimat HAHHAHAHA! padahal mak tak tahu.. hari-hari nie aku pergi makan dekat PUSAT ISLAM tu..konon jaga nafsu membeli nie lah.. sekali lepas raya.. lima ratus pun boleh habis dalam masa dua minggu HAHAHAHA! teror tak membelinya neh .. entah la apa yang aku buat dekat duit tuuuuu :(

hari-hari waktu intersesi tu macam biasa sebab sang terchenta ada di sisi.. hikhikhik *mengada plus menggedik* jadi macam biasa lah.. HAHAHAHA tak dapat diklasifikasikan intersesi tu tak best ke tak.. ekekekekeke

oooh before terlupa.. bulan 8 nie bufday untuk hero-hero pujaan hati .. bufday AYAH dengan MR.N hihihihi Semoga dikurniakan kesihatan yang baik-baik saja. :)))))

from ME with LOVE! :)
nampak tak kechubbyian di situ :((((
NITE oullssss :)))))