Followers

Friday, November 23, 2012

menanti konvokesyen

assalamualaikum =)

sekarang aku memang tengah free *konon* HAHA! ye laa.. beban test apa semua macam hilang padahal test untuk kedua punya satu habuk apa pun tak mula lagi. aku macam dah nampak dah tanda-tanda bakal nak migraine kannn..

sedar tak sedar.. dah lama rasanya aku stay kat shah alam nie.. and tak lama lagi akan konvo lah.. YEAHHH!! haha wajah keterujaan yang ada..  =P.

mau tak tak teruja nyaaa.. member aku yang bakal grad dekat Arau dah balik.. Yang nak grad dekat Dungun oun dah nak odw balik 28 nov nie..Sob sob sob.. nasib warga merbok.. lambat sikit grad nyaa.. lambat lagi lah nak merasa pakai jubah kannn..

dengan wajah keterujaan .. aku ada dapat list name untuk golongan-golongan yang bakal grad tu kann..



heee.. see,, nama aku nombor 672.. konfem ahh menggigil-gigil lutut nie nak menunggu turn kann .. knnn.. dah  jadi macam mak cik- mak cik nie haa.. pape pun.. gud luck to all my frenss yang bakal grad nnt nie.. may all of u become a successfull person like me.. cewahh! haha  potong ayat tu .. mkn dalam tuu.. =)

sampai sini saja.. sekian =D


Thursday, November 15, 2012

seminar with saiful nang


assalamualiakum

im not sure if some of you knowing this person. but what i want to talk is about him 

seorang yang sangat positive, work under stress,, sangat-sangat respect sama dia..  
nama beliau ada lah Saiful B Nang, seorang photographer yang terkenal sama ada dalam negara mahupun luar negara. jangan terkejut if i said, he is one of the photographer yg incharge bahagian shooting our SM kita. sape lagi.. of coz laa Syed Muzaffar.. :)

actually it is candid syndrome, not syndrome candid :)
caya lah.. :)

here some input yang aku dapat waktu seminar beliau.. 








apa yang aku tertarik apa yang dia cakap..

chinesse : they make some portion of their income for charity things
malays: just take some amount in their pocket to make as the charity..

maluss.. aduss..

aku tau.. korang mesti tak faham apa yang aku post kan nie.. so.. 

bagi untuk tambahkan pemahaman yang ada
apa kata nnt korg join seminar beliau yang akan di adakan  pada

25 nov 
auditorium sime darby..
any question.. u may directly ask here 



bangga bila ada nama uitm dalam dia punya fb..
semoga Allah melimpah ruah kan rezeki beliau ameen..



zoo negara

assalamualikumwarahmatullahiwabarokatuh

hye peeps!! :)

tau ari tu pergi mana? of coz lah pergi zoo negara. hehe ok.. mengaku laa aku tak suka binatang dari sekecil-kecil binatang sampai laa ke sebesar-besar binatang. ada sape yang suka? put a hand rise pleasssse =D

bangun laa aku nie ha pukul 5.30 dengan semamngat berkobar-kobarnya. nak gerak pergi zoo lah katakan.. takut nanti tertinggal bas. terkeja-kejar mandi nie haa.. ayaq air dia xpayah cakap laa.. sejuk sampai ke tulang sum-sum. gerak lah kitaorang kami semua kan ..bas jalan pukul 7 pagi.. and sampai sana around 8.00 am, maybe if im not mistaken.

time yg ditunggu- tunggu.. akhirnyaa.. sampai dekat zoo negara =D best yang terhingga! marevelouss oulls :)

zoo negara .. tersnap sekali dengan pic member sekali  :) interframe jap!


gambar ramai-ramai. tapi perempuan je lah.. kn majority dalam kelas =)


sesudah itu.. pakat-pakat lah jalan pergi side belakang punya pintu pagar tu kn.. kat sana ada macam taklimat ringkas dan pembahagian tugas. cuak beb! risau dapat kandang yang tak sepatutnya. we had divided into 5 person for each group but unfortunately, ada jugak yang tersasar. macam aku nie ha.. tak berada dalam kawanan yang sepatutnya.. redah je lah duduk dengan sesape kn..




ini lah one of kerja yang nk kena buat.. let pics talk to you * padahal lenguh tangan nak menaip*





i luv dis pic.. giraffe at the back sangat sempoi.. good position just like a couple.. euwww!


















now im realize. menjaga satu zoo nie bukan mudah.. tengok dekat bawah nie.. at the fes time keterujaan melampau.. sbb tengok dapat giraffe.. then instructor tu cakap .. kt sini ada dua kandang..giraffe dengan  GAJAH.. mau terbeliak mata dapat gajah.. dalam kepala macam-macam imagine.. mesti kena lenyek dah nie kalau salah step..











nak jugak bergambar dengan kasut but tuu.. :p




all of us mmg habis satisfied la dengan keje yang buat kn.. even ada masa.. ada yang merungut.. ye lah.. mmg keje berat kan. cultural shock lah sikit badan nie nak buat keje.. :) normal things as a human.. tp apa-apa pun still enjoy.. 


p/s : all pics credit to miscievous group.. :)

Sunday, November 4, 2012

loving from distance

assalamualaikum.

wheee.. actually aku sekarang tengah practice untuk speaking for my English subject. tapi dalam masa yang sama, tangan ni tergatak-gatal nak merobek something. ehemm! benda yang ada relate dengan tajuk speaking aku lah nie..Long Distance Relationship (LDR). almaklum laa .. aku sekarang berada di tahap yang bosan tahap ke berapa pun aku tak sure =)

mula lah aktiviti aku mencari-cari apa lah pasangan couple yang duduk jauh akan buat.. aktiviti yang sihat dapat dilakukan sesuai dengan budaya ketimuran kita nie. jumpa lah aku dengan satu blog nie.. pheww..actually aku dah follow lama dah blog nie.hehehehe

apa yang aku tertarik adalah aktiviti yang ada dalam tu 101 activities but there a few activities that not suitable for us to practice. just aku tertarik pada something.

sending your boyfriend/ girlfriend flowers!

see?? tertarik x? hehe aku just nak tunjuk link yang boleh kita send bunga untuk partner kita.. ye laa.. memahami. nak beli bunga xmampu..student kan.,lain laa kalau duit tu berkepuk kat dalam poket. hari-hari boleh hantar untuk yang terchenta kan.. jadi hantar bunga thru lptop nie je lah yang dapat pun kan..

rupa link tu macam nie..




ok.. pastu nie la rupa dia kan.. mula lah aku mengdecorate kan apa yang patut.. just ikut dia punya instructions.. =) semudah ABC.*ala2 iklan Prego sudah aku nie* dan nie hasilnya.. tadaaaa..



pastu isi laa greetings masing2 kan.. benda apa yang nak dicakapkan..sila laa ..dibenarkan. :) siap isi apa semua tuu.. boleh la send via e-mail kepada sesiapa yang nak hantar tu kan...

for me, maybe it just look simple but it have bigger meaning. hehe kenapa? sbb aku sudah try kepada si dia.. hehehehe and and and.. ok.. sambung ayat tu sendiri  

aku ada satu lagi yang nak dikongsi tp malangnya aku belum tengok lagi mcm mn nak buat kan.. maybe next time akan dikongsikan.. :)

click here if u want it.. =) sangat laaa marvelouss! sumpah! hehehe








Friday, November 2, 2012

penjelejahan semula

assalamualaikum.. =)

hai hai hai.. dalam dok sibuk boleh lagi dok update kat sini .. hihihi biasa laa.. hati mcm tak tenang kan.. jadi kita cari something yang beri ketenangan kan ? :) dalam dok menaip esaimen.. rasa cuak yang sangat. aku akan jadi orang yang kedua untuk presentation nanti. huh! macam mana nie?? rasa macam darah gemuruh yang sangat bergerak laju. dup dap dup dap..

hari ni .. aku balik semula ke sungai petani. tempat bermain masa belajar sebelum nie. sangat berubah even sikit kan . how i miss merbok sooo much. very happy to come back here. lalu jalan nie.. ingat moment yang pernah jadi.pergi amanjaya, teringat nak pergi rumah sir Jamaludin. rindu sangat dekat sir yang sorg neh :(.

jalan-jalan dekat amanjaya.. untuk pengetahuan amanjaya tu baru ja bukak. pergi sebelum nie, still dalam renovation lagi. sekarang dah boleh "WELCOME" daa.. =). singgah makan ais skrim yogurt. serius sedappp.. even dalam berpantang kan sekarang nie. hehe

destinasi kedua, pergi central square =). tempat lepak laa jugak tu .. hehe teringat memori. dekat situ masuk kedai top heel.. then beli sepasang kasut.. hehehehe adeh..kasut lagi. singgah makan dekat restoran makanan thai.. sangat-sangat sedap. serius tak bohong. jatuh air liur berguguran bila teringat makanan tu ..

destinasi ketiga, of cos laa TESCO.. hehe the best place in MERBOK =). ambik troli.. dan banyaknyaaa barang yang terbeli. opps.membazir.. hehe lepas nie tak shopping daa..:)

odw nak balik tu kan.. sangat mencabar. Hujan lebat yang amat sangat, sampai member aku yang sorg nie kena bukak lampu kecemasan sbb mmf tak nampak kereta kan .. jadi just bawak 60 km/h.. see? bertapa slow.. sbb hujan lebat tu,. perjalanan yang sepatutnya take time about 45 mnts mnjadi one hour and half,. tapi xpe.. janji selamat sampai di alor setar.. :)

sampai di sini sahaja .. nak sambung buat esaimen balik =)

p/s : pic xda. sbb xda camera.. so my wish . i can have my own camera.. *ameen* =) padahal camera fon da cukup daa. hehehehe saja xmau guna.. =p

Thursday, November 1, 2012

take note

assalamualaikum

ehemm ehemm ... lama sangat daa tak menulis disini.. serius rindu sangat nak menulis di sini but since masa sangat laa macam jeles sikit kan ..tak dapat laa nak di update kan kat sini ..

so far, my life macam boleh dikatakan sangat laa smooth.. kenapa? orang tengah berbahagia.. hihihih *ok take note*. sekarang actually tengah membusy menaip ayat-ayat untuk my assignments tap ngelat sikit. xpe kan? otak da tepu daa.. jadi cuba mencari hiburan yang tak sehiburan mana pun =)

new update about me :

currently in Shah Alam pursuing study in Bachelor Business Admin (Islamic Banking). Now i'm part 3 means a'm in second year. live far away from my parent.. jadi balik pun sengang-sengang  jarang-jarang dah laa nie.=( tp yang berbaloi.. hehe dekat laa pulak dengan si dia.. ehem! im go there for study.. not to cintan cintun tangkap leleh segala bagai..

make a lot of frens and proud to be Kedahan even though most of them are selangorians.. *bangga weh cakap kedah even kadang-kadang kena gelak guling-guling* >_<'

enough for today. sambung balik buat kerja.. =) hoping that my dreams come true *my wish* with the bling eyess.. really hoping for that