Followers

Saturday, November 15, 2014

Vacation

Assalamualaikum :)

Dulu masa zaman belajar, mesti weekend rasa nak keluar kan. Hilangkan stress lah katakan . Pastu pakat-pakat cuci mata tengok barang lah..tengok orang lah ekekeke

Bila dah masuk kerja nie, rasa macam Yes!Perlukan vacation. :) Sebab letih kerja dengan belajar nie lain laaaa awak

Belajar nie best sebenarnya. Advise aku untuk korang. Sila ENJOY zaman belajar anda sebab anda akan merinduinya . Sumpah walahi

Zaman kerja nie kan memerlukan korang untuk stay focus untuk nak membuat kerja. Kenkadang datang lenguh dia. Mak aaii.. rasa macam nak marathon satu ofis sebab kerja asyik duduk ngadap komputer. Ngadap dokumenn. Penat laaaa buat kerja tu dan dia akan jadi rutin kita sebab dah tu je kerja kita kan.

So vacation is a good therapy bagi aku. Kenapa?

Sebab korang akan rasa tak nak balik and korang nak habiskan masa korang dekat situ and korang memang yakin hundred percent akan lupa dengan tempat kerja korang!

Aku boleh nak stay dekat rumah tapi dekat rumah takde benda yang nak buat..so aku jadi laaaa stress sebenarnya. So mood akan swing dengan tetiba. Unless lah kalau balik kampung kan .. yang tu aku mmg xkisah untuk stay kt rumah and kalau boleh aku mmg xnak keluar daru rumah.. nak melekat je dengan mak 24 jam kalau boleh.

So mana korang akan pergi untuk vacation korang. Dekat yet lagi murah, HAHAHA Almaklumlah benda vacation nie kena plan pegi hujung bulan sebab tengah bulan nie poket dh kempis kan .. selim melim je rasa duit kat dalam atm tu :)


Convocation

Assalamualaikum and hye :)

Scroll facebook, insta penuh dengan gambar konvo lah, pre konvo lah :)

Konvo aku kali ini maybe macam agak suram sebab aku takde perasaan untuk konvo. Kalau tak before nie semasa konvo aku time diploma dulu, aku dah cari kain untuk buat baju. Tapi kali ini satu habuk apa pun aku tak prepare. Aku tak rasa untuk konvo kali ini.

Sampai lah mak aku inform yang parent aku akan attend. Aku sampai call mak aku tanya mak akan attend ke tak tapi dalam hati lebih kepada jangan lah mak cakap akan pergi.

Aku bukan dalam mood untuk berkonvo. Entah lah

Kalau dulu aku akan prepare baju, tudung, kasut. Time-time macam nie dah pusing mall cari kasut. Kain aku dah prepare at least sebulan awal untuk nak bagi tailor jahit. and dah ada tema untuk pakai nanti.

sekarang aku just ada seminggu and esok tarikh aku ambik jubah. Aku tak terasa untuk ambik pun sebenarnya. Kali ni setiap berita aku lansung tak alert. Ada dokumen yang aku belum print.

Terlalu banyak benda yang aku tak prepare sebenarnya :(

i have no feeling to celebrate this

i miss my previous convocation :(


sebenarnya aku rindukan selempang pink yang aku pakai sebelum nie. benda tu yang memberi kelainan sebenarnya

tak guna aku bersiap semua bagai kalau aku just biasa-biasa saja masa atas stage tu. bila mana time tu mc just sebut nama saja.

im still remember that feeling,

benda yang boleh dibanggakan adalah grad kelas pertama tapi bukan anugerah naib canselor. masa diploma takde class and semata-mata anugerah saja.

Benda yang lepas jangan di kenang