Followers

Tuesday, May 20, 2014

Breakfast

Assalamualaikum

Hai ,

Tengok tajuk mesti dah tau kaann.. hehehe acene tau aku nak upload gambar bebanyak pasal breakfast nie? HAHAHA poyo tak?poyo tak?

Nak tanya sikit lah kan kenkorang semua. Pepagi makan tak?? Good sape yang ambik breakfast nie.. Sape yang tak ambik breakfast, meh sini nak bagi cubitan sikit. Amboiihh.. Nak kena lah nie kan .. krikk krriikk *gaya kakak tiri cinderella* -pinjam nama okeh- hahaha

Tau tak kalau kita tak ambik sarapan pagi, kita boleh jadi GEMUK. Nak GEMUK tak? Tak nak kaann,, 
Okeh..korang nak fakta. 

Mengikut satu kajian sesiapa yg tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding org yg tdk pernah skip sarapan pagi..KENAPA?......sarapan pagi akan menstabilkan hormon dan paras gula dlm darah...Kadar metabolisma juga akan meningkat bg membantu proses pembakaran lemak...TAPI!!! apakah makanan yg sesuai untuk sarapan?nasi lemak?,roti canai?,teh tarik?..semua mknn ini mengandungi paras gula dan kalori yg tinggi..yg akan menyebabkan kegemukan..SO!!!! apakah yg sesuai dan terbaik?
Nampak tak yang aku garis tu .. jangan ada sesapa yang salahkan aku kalau dia GEMUK tapi dia breakfast okeh.. tengok laaaa.. pepagi dah belanja badan dengan roti canai plus teh tarik *Heeee sentap aku dengan ayat nie*

Second, sarapan pagi dapat turunkan kolestrol.Percaya ke tak nie?

Dengan menyantap makanan yang baik, akan membuat tubuh akan merasa kenyang dan akan membangkitkan semangat untuk melakukan aktivitas. Anda tidak akan merasa lesu atau disibukkan oleh perut yang kelaparan. Sarapan yang sehat dapat membantu menurunkan kadar kolesterol.
Third, sarapan boleh meningkat kan kemampuan otak. Tak caya? cuba korang jangan makan pagi. Gila lesu plus tak bermayakan. Tambah2 dah keje and lunch hour pukul 1. Gila lembik kat meja macam zombie cari makanan. Grrr.

Lecturer aku pulak dia marah kalau ada sesape tak breakfast. dia dengan selalunya akan mengulang dekat dalam kelas

Eh, you all tak tahu ke kajian terbaru. Sape yang xmakan breakfast, dia ada possibilities untuk dapat barah otak 
Krikk krikk so korang berani tak nak skip breakfast esok nie. Dont okehh..Aku before pegi keje ngap dulu sekeping biskut sampai tempat keje terus cair bihun goreng..dah xnak makan makan roti canai daa sebab sentap dengan eviden kat atas tuuu

Selamat beramal okeehh laling sekalian :D

meh nak belanja gambar sarapan pagi ang semoga korang lagi terliur. HAHAHAHA







dah laa., letih jari aku letak gamba bebanyak. Ingat okeh..

BREAKFAST LIKE A KING, LUNCH LIKE ORDINARY PEOPLE AND DINNER LIKE A POOR  





Monday, May 19, 2014

Gambar famili

Assalamualaikum 

Hi. 

Dalam banyak-banyak gambar, satu je gambar yang belum aku ada. Gambar famili

Dah lama da aku pasang angan nak ada gambar famili bila aku teringat aku tak xda lansung simpanan gambar famili yang lengkap. 

Boleh jugak jadi kenangan kami adik beradik kan :)


sebab aku pikir setiap orang tak akan kekal. Mana tahu aku bakal pergi dulu. At least akan ada kenangan satu famili rite? 

Jadi raya nie macam nak kena ada buat laaaa :D 

Sunday, May 18, 2014

Ackward

Assalamualaikum 

Hi.


Korang pernah rasa tak? Korang ada ramai kawan, korang ada orang di sekeliling. And bila it comes into your life. Hidup korang ada roomate. 

Okeh. Mesti korang membanyang kan yang korang akan bangun pagi pastu terus bergosip dengan partner korang kan.  Gelak sana gelak sini . Rite?

Same goes to me. Sebab musabab yang aku tak suka ada roomate adalah ada setengah orang tak boleh nk get into dengan kita. Entah laa.. aku dari zaman sekolah memang berkawan dengan orag jahat laaa.. Means always akan bersembang. Pastu masuk diploma aku ada roomate. She is very nice. kite orang mesej tanya khabar sebab dia sakit waktu masuk orentasi.. Talkwative person. We share same interest. And then dia terpaksa pergi and bilik aku kosong. Tinggal aku sensorang. Tetiba ada sorang budak ..Memang gila punya orang . Wayar pun ada. jadi roomate dari semester 1 sampai laaaa semester 6. Lama kan? And the truth thing, susah nak mencari roomate yg mcm tu sebab aku nie jenis orang kena approach dulu. then aku akan response. :D

And sekarang life aku yang beroomate 

Bangun pagi (no talk)




-




-






-
Lunch sensorang (memasing buat hal sendiri)





_







-








-







-







-
malam




-




-





-






-





-
tido

this is my life. my routine. and aku sangat berharap kehidupan ini cepat untuk. Kiteorang kenal and tetiba dapat untuk tinggal stay sekali. Semua terus hancur padahal dulu kalau berkawan boleh semabng2 gelak2 semua. Huauauaua *tak lawak kan* setiap hari hidup dalam awkward. naaaa :D life must be go on rite bebeh

Hidup aku sekarang hanya lah based on this 


untuk aku dapatkan sedikit pelangi, aku perlukan KESABARAN. 
Selamat menempuh hari awkward jika anda seperti saya :D

Saturday, May 17, 2014

Aku anak sulung


Hi . 

Sape anak sulung cepat angkat tangan? HAHAHA *bajet orang baca blog aku*

Since aku nie anak sulung kepada adik-adik aku,. kira berwibawal berwibawa lah jugak aku nie kan. Sape laa adik bertuah yang dapat aku sebagai kakak nie kan. Muahahaha 

Nak bagitau satu rahsia sikit. Sebenarnya aku jeles dengan orang yang ada kakak and kakabang nie, Hurrmmm T___________________T *panjang cenggini muncung dia* yelaaa..dorang ada tempat menumpang kasih boleh mintak itu ini macam mana adik aku buat dekat aku sekarang. Adehh 

Nie based on firasat aku laaa kan. Based on aku laa kan anak sulung tu macam mana kan. :D

1) Rapat dengan mak @ ayah @ kedua-duanya
Aku lebih rapat dengan mak. Habis segala masalah pakwe-pakwe, kengkawan semua cerita dekat mak. Member aku yang lenglain ada rapat dengan ayah and ada yang rapat dua-dua sekali. 

2) Senang bawak diri
Anak sulung senang nak bawak diri. Campak lah dia kemana-mana, nescaya hidup lah dia seperti sedia kala . hahaha ayat aku cliché gila kaann. HAHAHA boleh sembang dengan sape-sape je.. orang tua yang memang tua,, xkira lah adik beradik ke hape ke kan sebab dia kan anak sulung. Muahahaha Aku nie boleh je nak sembang dengan mak cik-mak cik. bergosip2 dengan mak cik2.. Pak cik yang aku jumpa bawah pokok pun aku boleh sembang cenggitu je. Nampak tak penangan anak sulung. Nampak takkk? HAHA

3. Mudah memaafkan
Memang tak dapat disangkal lagi. Hati seorang anak sulung nie mudah memaafkan orang lain. Kenapa? entah laahh.. aku jarang nak berdendam dengan orang sebenanrnya kerana aku punyai hati yang sangat lembut. HAHAHA  maybe sebab dia ada adik-adik.. banyak menjaga adik nya.and selalu kena mengalah dengan adik then itu yang membuatkan dia seorang mudah memaafkan :D 

4. Bertanggungjawab
Selalu kalau mak ayah xde kt rumah, aku laaa yang akan kemas rumah, sapu sampah, memasak kalau mak balik lewat, basuh baju, lipat baju, mop lantai, kemas dapo and sesemua tugas yang mak buat aku akan buatkan. Waktu mak ada xde pulak aku nak buat semua tu kaaan.. HAHA. Aku bukannya ape, tak nak tunjuk skill yang memang ada dalam diri ini sejak lahir lagi.. Gittuuu HAHAHA adik-adik aku? hurrmmm sorang tengok tv, sorang tido. sorang buat ni.. buat tu, bila tengah hari tanya makanan xde ke nak makan.. Hampeh punya adik. Hummpphhh 

5. Penyabar 
See! See! this point is very very important. HAHA Sabar dooo. Sabar gila nak melayan kerenah adik-adik dari kecik sampai laaa besar. Kenkadang sedikit annoying. Kenkadang kena dengan cerita dorang and then buat-buat Yeaahh! macam seronok dengan cerita dorang padahal masuk telinga kanan keluar telinga kiri kes tak paham ape dorang cakap. Kita layan kaann saje. HAHA Terserlah tak kesabaran aku kat situ. 

Dah laaa .. penat dah aku nak list setiap kebaikan yang ada pada diriku ini, Kang puji kang, kembang semangkuk pulak. Ape-ape pun tu teori aku sendiri. Meh sini aku list kan fakta pasal anak no 1 dari doktot Fadhilah Kamsah :)

-XOXO-

ngeee,, nampak tak nampak tak? HAHA ramai peminat? oucch!!

Letrik Naik

Assalamualaikum

Hye korang-korang semua. :D

Gila lama ai tak menulis di sini. HAHA almaklumlah ai tengah membusy membuat agreement orang yang buat loan dengan bank. Eh.. sesape yang nak buat loan tu boleh la habaq kat chek ok. Bagitau lekaih kat mak ayah hampa, adik beradik abang kakak adik.. area selangor ja nah kami terima. HAHA *promote*

Semalam negara dikejutkan dengan satu keputusan yang sangat mendadak dibuat oleh our beloved Prime Minister yang lain dan tak bukan. Abe Jib. iaitu tariff elektrik naik


kepala aku terus jammed. HAHAAHA!

WHY???

Last year and past two years ada peningkatan kot dengan keuntungan semua. And tahun nie naik elektrik sebab nak lindungi TNB. 

Bil elekrtik kat rumah yang sekarang sedia ada pun dok bersusah2 nak bayar. nie naik lagi , maka perlu lah kita berjimat cermat kan :D 

Bila mana ada yang macam tu, we need to prepare something. rite? sebab any rules and regulations that has been made by the government will affect and for sure it will happen to us. So aku kat sini tak nak blame kerajaan or what tapi kita sebagai pengguna perlu memikirkan something instead of buat demo dekat atas jalan raya.

So dekat sini, aku nak kongsi tips macam mana nak jimatkan elektrik. :)




done with this. so please please do these. Unless la korang ada duit berkepuk-kepuk berzillion-zillion dalam akaun. then it is up to you. Ok beb! 

Tuesday, May 13, 2014

Gangguan Seksual

Assalamualaikum

Hi,


Saja nak menulis pasal pengalaman aku. Pasal gangguan seksual di tempat awam. Mostly yang aku google banyak yang berkaitan dengan tempat kerja. Aku setakat ni kan, so far tempat keje masih OK, Ada laaa sesikit yang jadi tapi still boleh control. HAHA

Benda yang paling aku scary yang memang susah nak lupa yang membuatkan aku tak ramah untuk bercakap dengan golongan pok cik-pok cik nie sebab nie ha. Baru jadi kat aku tak sampai sebulan. Aku ambik cab nak balik rumah dari tempat keje. Kebetulan member aku tak pegi keje, so aku kena gerak sendiri lah. Apalah nasib aku kan dapat drebar teksi yang mulut dia lebih kurang mulut longkang. 

First thing yang keluar dari mulut pok cik drebar tu adalah "SEKSI"

Malas aku nak cerita panjang-panjang kan sebab aku tau korang malas punya nak baca. HAHA so aku buat dalam bentuk dialog lah eh.

Pak Cik : Adik, tengok tu. Seksi tak perempuan tu?
Aku       : *angkat kepala tengok pak cik pastu senyum tawar*
Pak Cik : Adik tengok la, Seksi tu
Aku       : Malas la pak cik
Pak Cik : * ketawa* Adik nanti kalau dah kahwin nak pakai mcm tu tak?
Aku       : Buat ape nak pakai macam tu pak cik. Nak buat ape

And then dia mula berkisar pasal boyfriend laa, politik laaa, Karpal Singh mati laaa, and last pasal dua beudak yang umur 16 tahun and 23 tahun kena hukum gantung sampai mati kes bunuh mak tiri dia kan.

Pak Cik :Kesian dorg, muda2 lagu dh kena hukum gantung mati. Kahwin pun tak sempat
Aku       : *Senyum tawar* sebab darah tengah panas, 
Pak Cik :Kalau nak mati tak pe tapi bagi kahwin dulu. Kahwin nie best. 
Aku       :*muka terkejut* paham ape yang cuba dia cakap kan
Pak Cik :Orang sekarang nie tak nikah xpe, janji kahwin. Adik tau x?
Aku       : Xtau la saya pak cik pasal tu. yang saya tau nikah tu kahwin
Pak Cik :*Ketawa* xkan adik xtauu. budak-budak sekarang semua tau. Pak cik dok bawak teksi nie. bebudak form 2, form 3 dok cakap kat pak cik "Kami nie xnikah lagi tapi dah kahwin" *sambung ketawa*
Aku       :Xtau la pak cik
Pak Cik : Tak pe. Pak cik bagi contoh. *kebetulan ada pokok bunga sepanjang jalan*. Nampak tak pokok bunga merah tu. Kita ambik dia sikit pastu kita cantum kan dia dekat pokok colour putih. tu kita panggil apa? *muka sambil buat muka gatal*
Aku     : Benda mudah pakcik. kahwin pokok laa tu namanya *dengan tangan pegang fon tengah mesej Nafis suruh call aku sekrang sebab aku memang tak sedap hati langsung*
Pak Cik : Kalau lelaki dengan perempuan, tu kita panggil ape pulak?* ketawa gatal*

RINGG... RINGGG... fon aku bunyi. 

Nasib gila laaaaa Nafis call aku masa tu. Hati tengah berdebar Allah je yang tau. Dasar cakap kotor pak cik nie. Isshhh. Dalam hati menyumpah gegila. Tak padan dengan teksi buruk bla bla blaaa

Pengalaman beb. Gila engkau nak hadap dengan orang macam tu. Ntah ada bini ke x aku pun xtau . Itu yang pelik semacam je. Ishh 

Aku cerita dekat bos2 aku, dorang cakap lain kali ambik gambar pak cik tu pastu no plat teksi tu. Nanti kita jumpa di mahkamah. HAHAHA mentang-mentang la keje lawyer kan. keje nak bawak kes pegi court je . HAHA   



Monday, May 12, 2014

Demam hurmm Tonsil?

Assalamualaikum :)

Sesaja tangan nie menaip even tengah demam kan TT_TT

Bosan doo asyik membaring je keje dari pagi sampai petang. dengan ofisnya tak pegi. sobs sobs

Sekarang nie kan musim ramai orang demam kan. Nasib laaa aku nie demam je. Tak de selsema bagai. kalau selsema tuu.. dunia aku terbalik kontang laa nak hadap segala fail yang berlambak kat atas meja tuu. Wuuuu

Senget gila member aku cakap aku nie demam kura-kura sebab last weekk pun aku demam jugak. Pepagi sebelum subuh tu panas gegila..lepas tu okeh bila mandi semua bagai kan.. Dua hari jugak laa macam tu.

Then minggu nie demam lagi sekali.. sobs sobs sobs antibody badan gua dah kurang ke beb? sedih lah cenggini. Last year aku ada sakit tonsil. Stage 4 doctor cakap. Kalau refer dekat government hospital, aku dah kena masuk dalam ward buat opeation buang tonsil. tonsil tu macam jangkitan kuman laa dekat bahagian rahang :D

Dalam tempoh tu aku kerja demam je.. dalam sebulan boleh kata dua kali demam kan.. sakit tekak bagai kan.. Dallam dua bulan jugak demam baik demam baik tapi tak kebah-kebah. Itu yang rujuk dekat hospital tu. So memang berpantang laa aku kan gaya mak nenek. Serba serbi tak boleh makan ohooii.. Seksa jiwa raga gila masa tu. Hari-hari asyik hadap nasi ayam..kenkadang bubur mcd.. alaa...menu orang sakit memang cenggitu. Apalah nak diherankan. HAHA

Sampai laa doc declare cakap aku bebas tonsil which means bahagian jangkitan tu dah semakin mengecik. Happy lah aku kan. Dah tak demam dah .. Tak demam banyak kali daaaa :D But doc pesan, if aku demam jugak dalam tempoh yang future nie dalam 5x setahun, dia suruh refer dekat hospital. OPERATE. grr grr..

And sekrang tengah countdown berapa kali aku demam dah untuk tahun nie. HAHA mana banyak pun.. belum sampai 5x.. Baru 2x. Errr Berdoa lah supaya aku tidak terus demam dan demam aku kebah . Supaya aku tidak disuspek untuk kesekian kalinya :(

meh sini nak share tonsil tu macam mana.. mungkin korang tak tahu kan.. HAHA

yang colour putih tu tonsil. Aku yang stage 4, stage yang last sekali.. bayangkanlah berapa banyak colour putih tu dalam rahang aku. Grrr.

dia tak sakit tapi akan kerap demam lah sebab dia effect immune badan. Badan kita tak kuat nak hadap dia nie, sebab tu selalu demam. Demam dia sampai satu tahap, aku menggigil yang amat sangat dan suhu aku waktu aku check dulu dalam 38C. Tinggi beb

Heh, then itu je lah kot perkongsian dari aku yang berpengalaman. HAHA

Sunday, May 11, 2014

UPU result

Assalamualaikum :)

Ya Allah rasa bersyukur-syukur sangat sebab aku dapat first choice. buat medic di UM. terima kasih di atas anugerah ini . Feel blessed ..










-







-






-









-


ok laaaa actually tu dalam mimpi je laa.. mustahil utk dapat buat media kan.. result pun tah pahepe. heh

btw, gud luck utk adik-adik yang dapat UPU tu okkehh.. Hargai dia sebab ada yang tak dapat pun result tu :) even though itu pilihan korang yang terakhir ke.. second last ke..korang tetap kena bersyukur.. kalau -kalau ada kengkawan korang yang mengejek korang sebab korang dapat uni yang bagi korang agak low kan standard dia.. tetap bersyukur laaa.. okeh adik-adik sekalian..

P/S : Tetiba aku teringat.. aku dapat UPU yang pilihan ketujuh but still wat lek and wat pis.. aku berjaya sekarang.. then? im never regret bout this :D



The Liebster Award :D

Assalamualaikum and gud evening oulss :)

Guess what? HAHAHA!


FiFie FeyCa had nominate me as one of her The Liebster Award. Sumpah rasa macam nak nangis kejap *ambik tisu*

 Actually this is my first time for participate in this award and this award become the first award among beribu award yang ada. Rasa macam forever alone kan and syok sendiri bila tak participate mana-mana award dengan harapan ada banyak silent reader yang baca post aku nie. HAHA!

Okey, firstly let me show the rules, so we will know how the process it takes step by step, okeh :D

So, this is how it is work :


  • Mention the person who nominated you with a link to their blog
  • Answer the question asked
  • Nominated 11 other bloggers with a smaller followers but with a lots of potential
  • Create 11 of your own question for them to answer
  • Notify your nominate
Okeh.. faham dah kot segala rules under this award. okey. allow me to answer the questions given by FiFie FeyCa :)

1. When is your birthday?
   - 14th June, 1991. im still young okeh . haha

2. Where are you from?
  - Alor Setar, Kedah

3. What is your hobby?
  - Reading novels, magazine,motivational books, comics, etc

4. What are you doing just now? Study? Working?
  - two in one :D i am a practical student at legal firm and as a student in islamic banking area in UiTM Shah Alam :)

5. Who is your favourite people in people in your life? Why you like them?
  - Dato Siti, maybe. Because she is the famous one. an entrepreneur. i don like to do the business but since i am the business student, i love to take them as an inspirational on how they manage their career and their family. it is difficult to do unless they have strong supporters especially their family as an important roles. :)

6. List 3 things you hate the most in life.
  - a liar/ hypocrite people
  - dirty places (messy is accepted :P)
  - no money

7. List 3 things in your wishlist
  -  car ( Mini Cooper could be one of :P)
  - mini library in house
  - travel when i reach RM1 million in my saving accounts :D

8. List 3 latest movie you've watch

  - Zombie kilang biskut
  - Frozen
  - Pompeii

9. List any latest book you've read
  - novel "isteri aku 19 tahun" by Cikgadis
  - Aku terima nikahnya by Ust Hasrizal
  - Cerita cinta Ahmad Ammar by GPTD

10. Do you watch Running Man? Who you like the most?Why?
  - yezzaa and of course laa i choose Kwangsoo. haha he is toooo naive and happy go lucky person. HAHA plus he is cute tooooo :D

11. What you like to share in your blog the most?
   - Bout ma self, general info. novel review.. cooking or anything :D

12. What do you think about my blog FiFieFeyCa? What should i do to improve it. Any ideas/ suggestion 
  - Hmm hmm actually i also didnt have the idea on how to improve. it depends on how u advertise ur blog to public, ur writting skills, network among ppl especially ur readers, ur story line either it is interesting or not. u may visit Blog Ben Ashaari as my last visit on his blog is regarding how to increase the visitor rate even though he only write about his life :D btw u have nice blog,, cute than mine :) so good luck dear :D


yeaahhh. done answering all the question. HAHA! sangat mencabar minda ai nie ha.. then , ai move to another step which ai will nominate the 11 bloggers :)

the nominates :D

10. Nadrah

 done tagging :) XOXO susah kemain nak mencari. ok. nie soalan yang bakal ai tanya untuk korang pulak :) j

1. Birthday korang bila?
2. Status korang sekarang nie? Single, Engaged or what
3. Hobi korang apa? List kan aje :)
4. Wish list korang?
5. Azam tahun baru yang tak pernah tercapai? Hahaha 
6. Artis yang korang paling minat?
7. Sesuatu yang orang lain tak tahu pasal korang
8. Ciri-ciri pasangan idaman? :D
9. Teman kahwin korang nanti nak colour ape? HAHA
10. Tempat yang korang nak sangat-sangat pergi
11. Komen ikhlas pasal blog ai :D

P/S: it is not necessary to answer all my question . okeh dear. function award neh just nak merapatkan relationship dalam kalangan blogger saje :D For those yang nak jawab, happy answering :D haha 

Saturday, May 10, 2014

Addicted!

Assalamualaikum

Awak-awak semua mesti ada lagu yang gegila addict sesangat kan.. Aku pun samaaaa.. Sumpah. Addicted gila dengan lagi nie sekarang nie. Siap cari yang boleh main untuk 10 jam gittuuu..Punya nak dengar lagu tuu,, Bhahahaha

Aku sudah jatuh chenta dengan lagu mendayu-dayu, Terbuai rasa hatiku ini . Ala-ala Titanic pun ada. Meh sini aku nak share :D

 "All Of Me"


What would I do without your smart mouth?
Drawing me in, and you kicking me out
You've got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind
I'm on your magical mystery ride
And I'm so dizzy, don't know what hit me, but I'll be alright


My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind


'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh


How many times do I have to tell you
Even when you're crying you're beautiful too
The world is beating you down, I'm around through every mood
You're my downfall, you're my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can't stop singing, it's ringing, in my head for you


My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind


'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh


Give me all of you
Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard


'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you

I give you all of me
And you give me all of you, oh

meh sini nak belanja dia punya video .gila kauu.. suwitt sangat. Btw ai siap dedicate lagu ni buat si jantung hati ai.. bhahahaha fefeling takk?


p/s : sila dengar lagu nie dengan hati bersama telinga and u will feel it like me :D babai! nak pi dreaming dengan lagu nie. mihmihmihmih


Friday, May 9, 2014

VENDEUR FESTIVAL

Assalamualaikum and good evening! 

Esok debaran semakin terasa. Kemuncak festival yang melibatkan 400 usahawan online berada di Shah Alam. Di mana lagi? Semestinya di perkarangan stadium tertutup, Stadium Melawati Shah Alam.. wwooaahhhh

I bet esok Shah Alam sohih jam gara-gara satu Malaysia turun Shah Alam. HIKHIKHIK!

For those yang tak tahu pasal nie. esok bertempat di perkarangan stadium shah alam dari pukul 10 pagi sehingga la 10 malam , akan ada 400 vendors yang akan menjual barang-barang mereka dengan harga murah gegila *ambik tisu nangis dekat bucu katil*



antara yang akan datang esok antaranya ada dekat bawah nie okeh.. harga dia.. mak oii.. hahaha


meh sini kita usha apa promosi yang dorg dah buat.. aku belanja gambar dah la eh.. Malas pulak nak taip after dh gigih mencari dekat dorg punya IG





















So? anyone yang nak pergi shopping tu. boleh laaa kan membeli belah disana sesambil bergaya dengan latest stail punya design.. hehehehehe



Berat Badan KERRR Badan Berat

Assalamualaikum

Selamat petang dan salam sejahtera. Hari ni fisrt time menulis dekat ofis gara-gara takde kerja yang boleh dibuat. Bukannya takde kerja tapi kerja tu dah habis aku buat. Hebat tak? Hebat tak? Bhahahaha pantas dan tuntas itulah aku.

Berbalik kepada tajuk la kan. Sesaja nak share laaa kan.

sekali scroll pacebook..ramai laahaai yang nak berdiet. sekali buka pacebook..banyak lah hai resepi untuk si diet. Apakah ini bermusim. Siap masuk paper lagi kelab diet tuuu. Then? Apakah rakyat Malaysia kini semakin tidak sihat eh. Eheemm! BAJET je kan aku nie. macam lah aku ni sehat sesangat kan.. Siap mak menghalau suruh pergi gym lagi. Exercise katanya. HAHA!

Sekali banyak.. banyak LAAAAHAAI teori yang dipakai kan. Pehtu ada banyak mazhab pulokk tu . urm urm sekejap kata lagu nie.. kejap2 lagu nie.. kejapaaaa tak jadi hapa. Kesian kan dekat orang mendengar pastu amalkan setiap apa yang orang cakap. tapi tak da effect., Mula laaa kan bebai sensorang kan,, HAHAHA eh? macam aku leettewww. mohon tidak terasa.


Entah la aku nak cakap kan sebab aku pun tidak berilmu bab-bab nie. Memang ada orang makan pih la sebesen pun nasib.. konfem tak akan naik badan . Ada yang jenis suka makan macam aku nie.. berat mencak naik pastu tak reti-reti nak turun. stress kan macam nie. Sungguh la main nie kena cukup kuat dari segi mental dan fizikal. at least kawan yang akan follow kita buat sekali. Bila kita buat sensorang , mula la kan orang nak bercakap "Orang cakap, makan nie benbanyak x elok".. tak pun " alaaaa.. kau meh la makan, kau dah kurus dah.." pastu esok bila jumpa eh, kau dah berisi laaa.. Arghhhhhhh! 

Then, aku memang respect laaa kat sesape yang berjaya kuruskan berat badan nie.. aku memang salute sehabis-habis kat korang :)

Aku mintak aku nie dikuat kan semangat untuk buat sesemua tuuuu tapi sekarang masih belum cukup kuat lagi , Bab melantak bernafsu nak makan tu tinggi lagi ohooiii. urm urm urm 

then, i declared that aku neh bukannya ada berat badan tp badan nie ha yang berat. muaahahahaha 

ok laaaa.. nak share sikit benda yang aku jumpa dalam pacebook after godek-godek sesikit. ok. practice ye awak-awak semua :D

Photo: Salam semua.

ADAKAH ANDA mempunyai MASALAH dan mempunyai BENTUK FIZIKAL seperti BUAH PEAR? 
Apakah perasaan anda ye jika anda diusik dan di ejek ngn orang, iaitu,bahagian dari pinggang ke bawah dah boleh buat "PAPAN MEJA SEKOLAH", Mesti anda sakit hati kan?
Tahukah anda dengan melakukan SQUAT adalah cara yg terbaik sebenarnya untuk kita mengecilkan bahagian pinggul dan punggung.
Pada yang masih baru2 nie jgnlah rasa terkejut. Tak perlu kena buat 50 squad 1hari pun, mau pengsan tu. JGN SIKSA DIRI ANDA..buat mana yg mampu. Jika anda mampu buat 5-10 je, pun dah cukup. Untuk beberapa hari, anda boleh selang2 melakukannya. Anda boleh main badminton atau apa jer aktiviti yang anda mampur lakukan,pastu rehat..pastu buat balik squad.(pada mulanya memang tak larat, sakit bahagian peha, tapi bertahanlah, hati kena kental)
Jika anda inginkan kelihatan SIHAT dan LANGSING, di sini admin tampalkan jadual senaman SQUAT.

Selamat beramal
squat :)

simple untuk buat tapi malasnyaaaa lahai, HAHAHA! 

GOOD LUCK untuk korang-korang yang berdiet :D