Followers

Thursday, March 1, 2018

Beli Online di Guardian

Assalamualaikum

***

Siapa yang pernah shopping online dekat Guardian? Honestly Nad tak pernah tau pun boleh shopping online sampai lah ada promosi 50% diskaun sempena Chinese New Year (CNY) aritu. Tu pun sebab mertua tak bagi keluar rumah. So terpaksa la try another method utk nak grab promotion tu :D :D

Korang boleh check it out dekat sini okay untuk pembelian https://guardian.com.my/



Korang just perlu sign up  sama ada melalui email atau facebook


Once dh register, korang entitle untuk mendapat e voucher RM18.00 . Tetapi RM18 ini utk sekali guna je tau. Macam Nad, Nad guna waktu memula beli haritu. So Nad dapat 50% diskaun plus rebate Rm18.00. Memang shopping sakan la wehh


So lepas shopping apa semua, boleh trace barang korang sudah dalam proses apa. Macam Nad shopping aritu, dia mula dengan Picking ,Processing & Delivery

So Nad punya parcel baru sampai tadi. Lama sikit since CNY aritu kan sebab Guardian email kata dorang ada lambakkan order. So parcel Nad akan lambat sikit. Courier pakai Gdex. Boleh pulak menyembang dengan abg gdex tu. Hahaha Bawah panas-panas terik kan 


Bila pegang tu, "Eh asal kecik je parcel. bukan beli banyak keeee? hahahaha


Kemas kan dorang balut. Memang selamat punya lah even korang beli barang kaca pun. Sebab Nad pun ada shopping barang kaca jugak. Hee masih selamat lagi


Ni antara barang yang Nad beli. Nampak tak dekat paper yang tulisan kena bulat kan tu? Barang tu dah tak available so pihak Guardian akan gantikan barang yang sama nilai dengan barang kita. Barang yang takde tu just span utk nak dap foundation dengan make remover 250ml. Dua tu je. So dorang gantikan dengan sunblock, make remover yang 25ml dgn patch utk jerawat. Macam tau-tau je Nad nk shopping sunblock baru sebab yang ada skrg ni dah tinggal sikit. :P Yang lain semua available . 

So korang apa lagi. Boleh la lepas ni shopping online je dekat rumah sebab nak keluar pun panas kan . Ehhh :P 




No comments :