Followers

Sunday, March 23, 2014

Heart breakdown

Assalamualaikum :)

Still masih bersyukur bila adik aku dapat result yang cemerlang dalam SPM beliau. sungguh sesungguhnya aku terharu dan sebak bila dapat tau result adik aku meskipun aku ini tidak cemerlang mana pun sebenarnya.

teringat apa yang mak ayah selalu kata. ayah la especially ,"kalau kita miskin tak pandai , lagi orang pandang hina. kalau kita miskin kita pandai, benda nie yang akan bawak kita untuk orang hormat kita,"

this advise keep playing in my head and benda nie pun diturunkan kepada setiap adik-adik aku. thats why aku dan adik beradik hidup dalam competition and make sure setiap competition tu kami adik beradik yang akan menang. "people will give respect for you as a winner and the loser will keep as a loser".

agk creepy kan bunyi dia kan tapi memang aku dibesarkan dalam surrounding yang macam nie. dalam keadaan semua orang macam nie. yang memandang sinis. bukan satu dua, semua macam tu dari ke tua sampai la yang muda. HAHA nampak kejam kn. tapi tu dunia aku. no laugh no happiness. maybe ada tp tu just dari muka yang penuh penipuan . belakang caka mengutuk ngutuk . and aku berharap sampai satu masa aku takkan berjumpa lagi dengan orang-orang macam nie sebab aku nak bawak famili aku jauh dari sini . no heart feeling . no more