Followers

Thursday, June 30, 2011

nk ke anak jaga mak?

. : assalamualaikum : .

baru je minggu lepas aku melawat salah seorang member aku yang masuk hospital..baru kuar dari icu..alhamdulillah.beliau skrg beransur sihat..aminn..

so,,aku cite dekat mak aku larh pasal nieyh,,then i'm  asking 1 question ..

"mak,,,if la kan,,dia tetiba je ade masalah perempuan,,,macam mana mak?tengok dia ari tu pun macam teruk even nak angkat tangan sendiri pun x lrat..macma mn dia nak nak wat semua tu?"

then my mom answer me..

" then her mother la yang akan buat semua tu.."

aku seriua termanggu seketika..

" nak ke mak dia wat?"

" kakak..anak dia kan..seorang mak akan buat sbb mak dia dh biase...masalahnya seorang anak akan buat macam tu dekat mak dia atau x,,kalau kakak,kakak wat x.?"

hurmmm..
aku terpk seketika.. hehehehe

-

-

so..soklan aku..
seorang anak akan treat seorang mak or ayah dia mcam mn parent dia treat dekat dia masa kecik x?

juz renung- renungkan..

heehehe

kasih ibu membawa ke syurga!

Saturday, June 25, 2011

nk tanya ciket.. boleyh?

 semalam..aku kuar jenjalan,,kononnya nk kuar dengan member larh,,tapi tetibe je..kan dia terpaksa cancel..so aku kuar sorang ahh jenjalan area alo staq tu kan.. aku masuk popular..macam biase,,tempat lepak aku,,usha novel baru..err semua aku dah beli kot.. (riak).. hehhehe

Aku ambik larh novel yang agak lama ciket.,,hlovate punya..ak tatau ahh best ke x..coz xbc g..setakat yang aku beberapa novel dia..semua best..juz contengan jalanan agak memeningkan.. hehehehe



novel nieyh larh aku beli..tatau best ke x..



setakat ni aku juz ade 1 buku koleksi hlovate..

nieyh je yang aku ade,yg lain tu aku pinjam,,,insya Allah..aku akan beli ke semua novel hlovate untuk koleksi aku..hehehe


dekat cneyh aku juz nak tanya pendapat novel yang aku beli tu,.best ke x eh?,..

Thursday, June 23, 2011

i feel like.. cer cite cer cite :D

Tak tahu la kan,,hari selasa ari tu..aku memang tersentap lepas someone tegor aku.. aku tetibe je ase sedih sangat-sangat.. aku teringat beliau.. ape yg diucapkan oleh someone ari tu sama dengan ape yg beliau penah cakap dekat aku.,masa aku fom 5..

" nadia ! kamu bercinta ke?"

honestly i said.. bila lecturer OM aku  tegor aku macam tu,.aku teringat cikgu bahasa melayu aku,, dia penah cakap macam tu dekat aku..dia penah cakap ..dia anggap aku macam anak dia sendiri sbb anak dia lelaki,,sorang pulak tu.. 

i miss her soo much,i love her soo much ,tp .. :( ase macam nk p jumpa cikgu n pelok ketat-ketat.. !

aku harap lecturer OM aku macam cikgu,,tegas dalam kelas tp luar kelas,,macam kawan !

Wednesday, June 22, 2011

sama-sama mendoakan ..

.: assalamualaikum :.


disini aku ingin menyatakan sesuatu..kawan a.k.a classmate aku last sem masuk icu semalam dan kini dikhabarkan berada di ccu.. ccu adalah ward yg aga serius selepas icu..beliau sebelum ini penah dimasukkan ke ward setelah disyaki demam denggi.. beliau baru sahaja memasuki class selama 3 hari selepas keluar dari hospital..dan semalam beliau dimasukkan semula.. 

aku sebagai kawan,,mendoakan HAIDA ,,semoga cepat sembuh..xdpt aku gambarkan jika aku kehilangan seorang kawan even aku tak pernah rapat,,tapi kita pernah sekelas..

Ya Allah Ya Rahman
beri kanlah kesihatannya yang baik untuknya
kuatkanlah dia untuk menghadapi dugaanMu Ya Allah
semoga dia menjadi muslimah yang sejati..




telor masak lobak masin

since lama sgt aku x update blog aku
dengan mengepos ape-ape
hihihihi *

jom aku share cket 
resepi yg simple gler
fes time aku makan
sedap
tp xleyh la selalu makan yer.
hehe


BAHAN-BAHAN

telor 3 biji
lobak masin sepeket

err

 tu je kot..
hehehe

kite goreng-goreng lobak masin dalam api yg sederhana 
dengan minyak masak yg cket pun jadi kot

lpas tu masuk kan telor,,
and kacau..
buat ala-ala telor hancur

ok ciap! tada..
hehe simple kan?
kalau nak lebih cket..
potong kacang panjang halus-halus
goreng sekali dengan telor..

-

-

-

ok,
sudah ciap..
hehehehe
variasi telor..

:D

bengang !




APA???

XPENAH TENGOK ORANG MARAH?

NK TRY?
MAI AHH !

student merangkap secretary

.: assalamualaikukm :.

mostly lecturer akan masuk kelas akan bawak beg..fail..and buku-buku yang related dengan subject.. tetapi ade sorang lecturer yang sempoi gler..masuk kelas bawak nota dengan past sem question yang sudah renyok,gulung-gulung.. tu je ! seriusss sempoi..

sape lagi kalau x lecturer investment aku.. huhu mengapakah kadang-kadang aku terasa seperti seorang secretary??? ayat skema

beliau kan tak bawak any paper or attendent..so aku sebagai ehem ehem...kena la ambik attendent..n kena simpan surat sakit or mc yang budak kelas aku bagi dekat beliau.. hurmmm macam secretary kan.. a.k.a student.. hehehehe



Tuesday, June 21, 2011

miss u !

dulu hari-hari nk menulis..
dulu hari-hari nak jumpa..
dulu hari-hari nak luahkan ape yg rasa
dulu hari-hari asyik berkepit je



-

-

-

-

-

-

aku sudah jarang mengupdate blog aku
serius rindu sangat-sangat
nak macam dolu-dolu
always update my blog

-

-

-

-

tp
disebabkan beberapa kekangan
internet dekat umah sewa xde
hurmm
xdpt la eden nk cte
juz pendam je lah




Thursday, June 16, 2011

aku sudah 20 !!!

.: assalamualaikum :.

aku sudah 20 tahun.. hehehe seriuss teruja gler..hahahaha well..birthday aku 14 ari bulan hari tu.. kali ni lain cket la coz aku celebrate dengan member2..kalau x,celebrate dkt umah je..:)

tp seriuss aku appreciate sgt2..thankss..aku x mengharap ape2 pun..wish pun xpe..tapi mmber2 aku ciap rancang nk wat mkan-makan.. so..aku xkesah laa..tp 1 je lah..ade la something yg aku nak kena tu.. hehe

mmg btol..kononye dorang wat sebok dekat dapo..aku pun xkan x tolong kn..majlis utk aku..so aku pun tolong laa..mana tahu,,mmber aku swoh basuh kuali aka belanga dekat dlm toilet,,serius aku pelek..tp aku still diam laa..basuh laa aku pun..tetiba.. pluppp !!!aku kena simbah dengan air..aku tengok ade tembikai..nasi..ade anak jagung..eee...tp kira ok laa..ari tu masa pekena pkwe cousin aku..bau dia lagi terok..ak sampai nak termuntah..tp yg aku kena nieyh..ok je..

lepas kena tu..semau baling tepung dkt aku..mow tow la time tu..aku dh la x bwk bju ..upenye mmber aku dh prepare..uhh..aku terkena,,! hehehe

aku tnya la ape ramuan dia..mmber aku cakap dia campur kuah maggie yg semalam..nasi basi..roti yg dh expired..tembikkai ..kulit pisang..softlan..perghh..! srius geli lger..macam muntah je kalau tengok.. 

tp.ape2 pun..serius aku hepi..im reallyyy2 appreciate it!thanks utk semua adiah yg aku dpt..

btw..aku suka bila lecturer aku puji aku MATANG !.hahahha well.. 

Monday, June 13, 2011

kite kawan tp..

well..serius dalam masalah sekarang.. aku ..

hurmmm,,ade problem ..sorg mmber aku... yg selalu seksa diri dia..langsung tamau bg peluang dekat diri dia sendiri smpai member aku..miss M cakap..

ampa tu..ape yg  kami ckp langsung xpnh masuk dlm kepala..masuk telinga kanan,,kuar telinga kiri tp bila pakwe ampa cakap .masuk telinga kanan..x kuar2 pun

semua paham kot kan ape yg aku nk cakap nieyh..pakwe dia..esshhh laki yg terok yg penh ak jumpa tp mmber aku still sayang dia lagi..aku tatau la ape nk cakp..almost 2 tahun kami study sekali..semua sekali..kami sendiri yg tengok dia menangis..kami sendiri yg tenangkan dia..kami sendiri yg korbankan masa kami ,,kami yang banyak membantu dia..tp dia still nk lagi dengan pkwe dia yg selalu sgt meykitkan ati dia..mmg xlayak di panngil lelaki if family kite pun dia hina.. serius terok mamat tu

can u imagine..pkol 1 PAGI..mmber aku nieyh lari kuar umah sambil pegnag kunci umah ngn kereta..dia nk kuar..nasib kami sempat tahan dia..dia time tu ibarat orang gler..yg x waras..sbb terlalu tension..pk kn pkwe dia yang selalu buat perngai..n skrg kami x brckap sbb dia nk menangkan pkwe dia.. ok,, fine..

* ape2 pun kami memang berharap dia hepi..tu je,, sbb bila dia menagis..kmi pun menangis...*

lecturer aku !

.: Assalamualaikum :.

masa pagi tadi..aku ade class kan..xkesah la..pstu aku tengok la ramai member2 aku yg dressing hari ni pkai seluar..xpe larh.. tapi bila tngok class petang tu..pukul 4 kan..ramai lak yang tukar baju pakai baju kurung..errr..aku pun musykil dekat ctu..

setelh di soal selidik ..rupe2 nye lecturer yg nk masuk kelas jp g..lecturer yg ngajar subject investment tu..alaa..aku ade cte dlm entry yg lepas pasal lecturer investment tu.. haha

tersentap gak ahh bila lec tu masukkan..seriusss...alim...patot ahh mmber ak dressing baju kurung,, upenye " ustaz" nak masuk class..asyik2 sebut " masya Allah".. " saya mengajar kerana Allah"..ptot la mmber2 aku cakap tu ala2 trademark dia..

tp aku xsangka la..dia tu graduate dekt US .. pergghh..serius aku salutt..even belajar dekat oversea..agama still jaga..sejuk aku tngok td..n aku suka dia sbb dia cakap dia suka tolong student.. aminn... :) :) :)

* beliau ngajar x tngok student..maybe sbb class aku gurl semua kot *

Friday, June 10, 2011

m.a.i.d

tetiba jenjalan nak survey novel baru kan.. hehe so terpandang la novel nieyh,,and terbeli larh novel nieyh..


jalan cerita dia not bad,.
best..
interesting
jiwang cket
but nice..

=)

stand by ur side..forever =)

mmg x rugi ahh klo beli.
serius,.

selamat membaca!

student berpoya-poya, lecturer dlm class

huk huk..al kesah nye bermula...

bila akal jahat mula dlm kepala.. hehehe well.. class aku ade masalh lecturer..coz lecturer dh x masuk dalam class for 2 weeks utk sbject investment..  so kami ( aku n de geng ) mula wat survey sape yg tamau p class st lg..bila dh di survey..mmh terlampau ramai la kan..suku je yg p.. hehe ape g.. nk kuar poya2 ahh..

since kami duduk dkt s.p kn ( sungai petani )..de main point cs laa..central square.. jenjalan la dekat ctu smbil2 mkn kfc..tengok2 ade mmber aku anta mesej ckp lecturer masuk clas,kui kui kui..

" ahh persetan kan dengan lecturer g masuk class tu..yg penting kite enjoy "

haha ( dialog yg dh diubah )

pusing2 la dekat area s.p tu..pastupegi tesco lak..mula kuar dari umah pukul 2.30 petang sampai pukul 9.30..serius lama gler..n mmg fes time laa..b4 nieyh selalu balik awal...tinggl dekat kolej kan..kali nieyh dok umah sape..mmg tanduk naik laa.. hehehehe

masa ondeway nk balik tu..tetiba je aku ade cuak..coz class lecturer tu ade ari ahad lak..means ahad khamis la..adoiyaa..takut dia tnya pegi mana khamis ari tu..xkn nk cakap pegi berpoya-poya kot.err..mmg cari nahas ahh.. ngeee...


Friday, June 3, 2011

aku adik,,hang abang,aku adik hang kakak

pernah x jenjalan dengan adik anda yg terchenta..lelaki ,,pastu kuar together2 shopping??
hehehe well..ak ade banyak gler pengalaman..

yg plg xleyh nk lupa..aku dengan adik singgah nak makan rojak dekat gerai tok yg mmg kami berdua kenal laa..myb dia x cam kami kot..ade ptot beliau bertanya..

"bila hangpa dua kahwen?"

err..aku pada ketika itu mcm dah nak tercekik tulang dah..so aku pun explain la benda yg sebetulnya bahwasanya aku nieyh kakak n lelaki di hadapan aku adalah adik.full stop!

kes kedua..aku teman adik aku shopping barang2 dia..mmg dah nasib kot..hari tu saja aku jumpa dengan mmber2 adik aku plus senior2 dia..semua ingt aku niey awek adik aku..well..im look younger den him.rite?phehe lepas ramai yg salah anggap..asal adik aku jumpa mmber2 dia je..mesti cept2 perkenalkan aku nieyh sister dia..hehehe 

bg mmbuktikan aku nieh awet muda kan..aku anta barang2 adik aku yg gurl tu terus dekat dorm dia kan..n semua org mcm tertanya2..

"iman, adik ko ke?"

hahaha serius adik aku bengang gler sbb mmber2 dia ingat aku nieyh adik dia..well..sory la adik2 akak yer,,nk wt macam mn,,akak  korang  hangpa nieyh awet muda..hehehehe

aku buntu X_X

.: Asssalamualaikum :.

pagi-pagi cenggini aku mesti tido lgi..biase ahh,,nak kado tp hari ni awal la pulak,, bangun n xtdo. hehehe gud gurl.. haha

biase ah..tabiat semula jadi.. hehe tp aku ade problem ahh,,sekrang sudah 3 jun,,14 jun juz around de corner rite? adoiyaii.. im confius rite now,aku tatau nak pilih adiah ape untuk my beloved mak.. 

well..aku akan celebrate bezday with my frens..xdapat la eden nk wish dekat mak face to face n xdapt la jugak eden nk bagi adiah on time,, 

tp..adiah ape aku nak bagi?? im still thinking about dat..


Thursday, June 2, 2011

lepas gian =)

.: Assalamualaikum :.

aku baru satu minggu dok umah sewa.. hehehe macam syok je kan??kan?kan? hehehe xde la sangat.. tp syok laa.. haha 

ingatkan duduk rumah sewa ni boleh la online,,tengok2 pegi tanya dekat p1 punya khemah tu kan,,dia cakap xde coverage..adoiyaii.. nasib la ada tv kan..boleh la jugak cuci mata nieyh,, kalau x..xleyh la nk tengok nora elena tu..showdown laa..ape laa..macam2 larh.. hehe

kiranya sekarang nieyh ala2 lepas gian online larh.. anaway..ak ade satu citer..baru sangat berlaku..dalam 2 ari nieyh laa..budak uitm baru meninggal,,gurl..baru sem 3..kes dia..sebab memandu kereta terlalu laju and then langgar satu lagi kereta..pastu kereta dia terpelanting..org cakap kereta dia terbelah dua..huhu tatau la yg tu.. meniggal serta merta di tempat kejadian..innalillah.. al fatihah untuk beliau eh..ayah aku pun tow cte pasal tu coz member kepada member ayah aku tu..dia punya anak..err..paham dak?? heehehe buat2 la paham kan.. mmber ayh aku tu teman mmner dia p hospital .sbb tu ayah ak tow..hehehe ayah ak cakap viva tp aku dapt berita kereta tu kancil..err dua fahaman.. hehehe

so, plez..sape yang drive tu..lek lok ye bawak keta.. =) ak jadi takut nk drive..nak belajar drive.. hehe

~ maassalamah wa ilal liqa' ~