Followers

Friday, April 19, 2013

romantic couple

Assalamualaikum =)

hyeeee.. masih di dalam bilik di Delima UiTM Shah Alam.. Ngeee.. almost 11 hours and i starting to count down going back :) tak sabar rasanyaaa..  tak tau laa nenanti macam mana kan in future aku duduk jauh dari family.. wuahhhaaaa.. tak kira. nak suruh balik duduk Kedah jugak nanti.Mukatamad!

Since kebanyakan orang sekarang ni tengah berbahagia kan. bahagia laa ada yang dah bertunang, ada yang dah berkahwin.. ada yang dah dapat baby yang comel lottey tu kan.. ada yang dah jumpa mr/mrs right kan :D be happy with your partner and maintain ur relation until jannah. Insya Allah =)

bye peeps! nnt lah update yg pasal romatic couple tu eh.. hihihihi

gwiyomi

Assalamualikum !
hye peeps! hows ur day? =)

dun worry.. bagi menghiburkan hati yang gundah gulana nie..  apa kata kalau kita hayati maksud dan lirik nie dulu .. ngeh ngeh ngeh



semua orang demam gwiyomi sekarang nie. termasuk lah aku sebab bagi aku sumpah lagu itu comel.. macam nk pegi tampo2 je sape yang nyanyi lagu ni sebab kiut sangat.. HAHA! kejam sangat tu .. hihihi 

harap-harap dia baca lirik lagu nie.. hikhikhik! ada pesanan ikhlas dekat dalam lirik tu  =P

tapi apa yang pasti demam gwiyomi nie memang mengancam. sebab orang dia semua super kiut yang tak tahu nak cakap macam mana kiut dia tu.. wuuuuu nak menangis rasa.. kenapa comel sangat. HAHA!

Dekat bawah ni video gwiyomi dari budak thailand. nie pun comel jugak. adeeehh. HAHA! layan ja dulu.. kihkihkih 



layan dah kan budak nie yang mempunyai tahap kecomelan yang sangat melampau.. sekarang kita layan versi islamic sikit. hikhikhik! xdapat nk di tunjuk kan.. apa2 pun kalau nk tengok just click dekat link kt bawah. okeh peeps! =)



mengomel omel

hye peeps!
assalamualaikum (^_^)\/

nak tau something tak? grrrrrr...

about 3/4 of students or in specific one, about 85.99% students of uitm shah alam were going to their hometown., rite now and im still here waiting for the buses to pick up me and bring me back to Mergong. argghh what a sadis one. sumpah aku tengah sedih gile . sedih dalam happy sebab boleh balik rumah in the same time i need to be here..for a few more hours T_T' *lap air mata*

sesuai lah aku menyanyi lagu apa khabar orang kampung kan , nyanyian lagu arwah sudirman tapi esok akan ketemu sama keluarganya.. hikhik ngengada!

something yang nak share .. yang sangat laa berlaku ketidakpuasan hati disini adalah :

firstly, hari ni kena marah dengan PA Tan Sri Arsyad kes xbagtau awal-awal yang event konvensyen di postpone kan . adeyhh. supposedly dis is liaison beuro   job and aku just manage utk bahagian transportation SAHAJA. pepagi lagi dah dapat mesej dari beliau yang mintak speech tan sri utk disubmitkan . Erk? bukan kerja aku kot.. abaikan . So aku dengan rendah diri menelefon beliau memberitahu program ini terpaksa ditunda bagi mematuhi surat pekeliling Dato Sahol. pepagi lagi dah kena, kenapa tak inform awal-awal program cancel and of course lah aku kena menyelamatkan diri aku. nak tahu apa aku cakap,

"sori lah cik, saya baru tahu benda nie semalam. semalam baru diinformkan dari dekan kteorang yang event ini akan ditunda utk satu tarikh yang saya tak pasti. saya mintak maaf sebab baru beritahu cik"

zaapppp! okeh dia diam ,, bermula la satu episod baru yang berlaku di pagi hari

one more thing! ahaaa,., tak lama lagi kolej Delima Shah Alam akan bertukar rupa. dengan colour yang tak seberapa pasti colour apa sebab baru cat putih kan sekarang ini. the problem is here. PARA LELAKI yang sedang membuat kerja tu kan seperti mahu memintak pencucuk untuk ditikam di mata-mata masing. Ya Allah,, dah tahu kan para perempuan nak siap pergi ke kelas, tak semua tak fully covered tau sbb dorang masuk toilet dulu baru announce di buat, tak sempat nak ambik apa-apa para lelaki sudah naik . sudah la tu, even perempuan tu fully covered pun dia still pandang tak lepas. haiyyy stress tengok . kolej pun salah jugak, kan nak cuti seminggu,, tunggu laa cuti baru buat. nnt bebudak tak da,cat laa colourful pun.. berlayer-layer pun . ni seperti menganggu privacy , even ada dlm bilik nak keluar mana- mana kena make sure semuan nya fully covered. adeeyhh

enough untuk aku menulis, nak siapkan diri lak .. i want eat something.. yummy yummylicious!

Wednesday, April 10, 2013

keserabutan

assalamualaikum.

lama sangat tak menulis kat sini . lately terasa macam nak menulis disebabkan terlalu banyak yang ada dalam kepala.. serabut sesangat and tak tahu dekat sape yang boleh nak luah.

too many works.. meet the submission date.. manage the program, got the esaimen on everyday, T_T sumpah macam nak nangis.

supposely my schedule should have ONLY these :

1. test financial service - chapter 1-4 on 15/4
2. test advance fiqh muamalat -chapter 1-present- on 17/4
3. test economics -chapter 1 -4- on 18/4
4. esaimen financial planning  30% -group- (submission on 19/5)
5. konvensyen uitm 20-24/4
6. wirasa2013 27/4
7. esaimen advance fiqh muamalat 10% done- group- ( submission on 8/5)

ingatkan dah stop dah macam tu nak bagi esaimen segala bagai.. but it happen again :( starting from yesterday 

1. literature review (submission on 16/4)
2. 2nd esaimen for financial planning ( after mid term break) + presentation 
3. individual esaimen for advance fiqh muamalat ( not be inform yet) 
4. 4th esaimen economics ( submission not be inform yet)
5. group esaimen for economics ( not be inform yet)

hailaaa.. hailaa.. macam nak mati je buat kerja semua nie. dengan tak boleh balik. sumpah rindu dengan famili sangat2.. macam nak balik pastu dah tak nak datang sini balik dah. sangat2 tak menenagkan. jerawat pun dah keluar sana sini T_T