Followers

Saturday, November 26, 2011

pesta buku di popular =DDD

memang big smile aku sekarang.. why?? hahaha of coz la aku dapat memborong segala mak nenek yang ada dekat popular tu,, see? aku dah beli 3 buah novel and each of them around rm 20++ tp lepas di hitung,, di darab ,, di tambah.. di bahagi.. aku dapat below rm 20.. hahaha

meh review novel yang aku beli tu .. =D


penulis : daisy zahra
price : rm21

penulis nieyh senior aku.. jangan terkejut.. dia ank didikan uitm merbok.. hihi cite dia betoi2 pure kedah.. so sapa-sapa yang nak belajaq loghat kedah.. boleh kot dapatkan novel nieyh.. hihihi.. jalan cerita mungkin x sesedih ANDAI TIU TAKDIRNYA .. juz cerita cinta remaja..  :D


penulis : hanni ramsul
harga : rm26

xtau nk elaborate mcm mn coz x baca lg.,,tp novel tu kategori best seller tow.. hahaxsabar nk baca nieyh..n lastly is..


penulis : zuriani mustafa
harga : rm22.++

nieyh pun macam best jugak.. dh 2x dicetak..means that mmg dibeli la kan oleh pembaca-pembaca novel seperti aku..tp aku mencari novel nieyh..


areia sahimi.. penulis 2x5..baju pengantin mak andam and iman suraya..boleh dikatakan novel-novel dia best laa.. hihihi.. merata-rata aku mencari.. dari sungao petani hinggalah ke alo star.. =(






Saturday, November 5, 2011

anugerah skrin 2011

semua orang sedia ternanti-nanti nak tengok anugerah skrin 2011.. serius aku pun salah sorg yang tertunggu-tunggu.. nk tngok sape yang mng.. tp agak macam mngecewakan.. why? fesly.. aku terkejut bila tengok pengacara untuk anugerah yang berprestij tu. mcm x agak sepadan.. kdg2 ade jugak lawak bodoh yang dilontarkan mnyebabkan aku pun terpinga-pinga.. ape yg dorg cakpkan ni?? heh?lagi 1.. ketinggian.. at least mcm anugerah juara lagu yg sblum nieyh.. ok pe..tp myb ade kot agenda dorg.. why they decide like that..

secondly.. hummppphh.. anugerah nieyh pun nak mencapai anjakkan paradigma.. pakai ipad kowt.. wooohhhh * fes impression.. tp bila mai tang yang ada salah teknikal tu * second impression ( bek guna kertas ja)..wktu nk umum keputusan,,. well we could see the pro and cont.. myb xsesui nak diguna pakai lagi buat masa sekarng kn.. rata-rata anugerah yang dilakukan baik di luar negara or sebelum2 nieyh.. lebih selesa pakai paper.. rite?

thirdly..perasan atau tak,, filem or drama yang ditayangkan sama je.. pi mai pi mai,,tang tu jugak,, huh? ak tatau la kalau sebelum nieyh sama ka dak.. tp honestly i say.. bosan sbb tajuk filem yang sama.. 80oox ak yawn, hahaha * kntoi

konklusinya kt cneyh.. bg aku xbest larh.. tatau la kalau pandangan orang lain macam mana kan.. myb ade yang cakap " wahhh best kowtt" " peewwiitt seksi.. best",,.or whatever.. kali nieyh banyak yang serba kekurangan.. persembahan ja yang lebih kowt.. hahaha i like!.so hoping dat. anugerah skrin yang akan datang.. kalau nk wat lain dari yang lain.. fikirkan pro and con sbelum buat.. at least xde lah keslahan teknikal yang mcam td tu kan..

Thursday, November 3, 2011

Result exam

sekarang neyh aku mmg berada dalam zon yg cuak lagi menggerunkan,, knp?? see the title of entry.. dats de reason.. sungguh la ak mmg cuak, lngsung xbagitow mak ak result nk kuar esok,, selalunya ak akan bgtow,, tp confident level 4 dis semestr.. hancuss,, lebur,, ciap kena gilis ngn traktor lagi.. mmg lumat,, hummpphh,, what could i say about de subject 4 dis semester,, it quiet tuff to me,, really2 killer subject dat will pulling down my pointer..

* operation management *
* human resources management *
* organization behavior *
* malaysian economy *

 i luv u all.. but when it come to

* investment *

menggelupur beb !!..4 credit hour..
 macam antara hidup or mati je,
,mmber2 aku pun juz terget lulus..
ak tamau la target macam tu tp mmg terpaksa pun 
sbb.. err..dh,, xpyh cite,, 
mende dah jadi kan,, 
=D * should smile like dat nadia* 

so, gud luck untuk semua kengkawan aku.. peace ! hukhukhuk !! dalam ati luka

kek coklat kukus

dah lama dah sepatutnya entry nieyh keluar.. tp dek kerana kekangan masa yang amat lah terbatas,, xdapat la nk di publishkan.. hehehe *kononnya laa..*

caya atau x.. ak buat kek,, actualluy dis is my fes trial,, tak pernah masak pun sebelum nieyh,,kek pertama aku selepas adik aku merayu-rayu,, nangis teresak-esak.. terguling-guling dari ruang tamu hinggalah ke dapur,, so atas dasar kemanusiaan,, ak pun buat laahh.. hahaha *provok ja lebih ak nieyh

so,. we move to the ingredients..

1  1/4 cwn tepung
1 cwn serbuk koko/ coklat masakan *ak combine both
3 bji telor
1 cwn gula 
1 cwn susu cair
1/2 cwn susu pekat
1 cwn minyak * replacement 4 de butter
1 tsp soda bikarbonat
1 tsp baking powder

steps :

1) campur koko, minyak, susu cair, susu pekat & gula ke dalam periuk. Masak atas api kecil sehingga larut.biarkan sejuk,

2) ayak tepung. soda bicarbonate & baking powder

3) pukul telor hingga kembang.campurkan ke dalam bahan koko tadi, gaul bagi rata. campurkan ke dalam tepung yang sudah di ayak.

4) masukkan ke dalam bekas & kukus selama sejam. selamat mencuba !

nota kaki : mendapat pujian di atas usaha yang cuba di tunjukkan.. n nieyh tamau bagitow,, rahsia kerajaan langit.. kehkehkeh. =p ..

  5 stars ak kasi dekat diri aku.. hahaha * poyo