Followers

Sunday, August 28, 2011

rahsia tarikh lahir

sesaje je nk menulis nieyh,. euuwwuuu.. mengcopy paste.. hihihihi dh aku lahir bulan 6.. so aku lebih mengfokuskan yg nieyh larh..


JUN 


berfikiran jauh dan berwawasan 
mudah ditawan kerana sikap baik 
perangai lemah lembut 
mudah berubah sikap, sangat banyak idea 
bersikap sensitif 
otak sentiasa aktif berfikir 
sukar melakukan sesuatu dengan segera, suka menanguh-nangguh * xdpt terima yg ni 
sikap pemilih kerana selalu inginkan yang terbaik dan cerewet 
cepat marah dan cepat sejuk 
suka bercakap dan berdebat 
suka buat lawak dan bergurau 
otak cerdas dan berangan-rangan 
mudah dan pandai berkawan 
orangnya sangat tertib 
pandai mempamerkan sikap 
mudah kecil hati 
mudah terkena selesema 
suka berkemas 
cepat rasa bosan 
kurang pamerkan perasaan *i'm de heartless.. hihi
lambat sembuh bila terluka hati 
suka barangan berjenama 
mudah jadi eksekutif 
kedegilan yang tidak terkawal 
siapa yang memuji saya adalah musuh saya, siapa yang menegur saya adalah kawan saya 

sesape yg nk cari pasal dia kan.. leyh la baca lagi di sini..

Friday, August 26, 2011

senarai universiti di Malaysia mengikut ranking


Senarai Top Ranking Universiti Terbaik di Malaysia bagi tahun 2011.
  1. Universiti Sains Malaysia
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Universiti Kebangsaan Malaysia
  4. Universiti Putra Malaysia
  5. University of Malaya
  6. Universiti Malaysia Perlis
  7. Multimedia University
  8. Universiti Teknologi Mara
  9. Universiti Malaysia Pahang
  10. International Islamic University of Malaysia
  11. Universiti Utara Malaysia
  12. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  13. Universiti Tenaga Nasional
  14. Universiti Malaysia Sabah
  15. Open University Malaysia
  16. University of Nottingham Malaysia
  17. Universiti Teknologi Petronas
  18. Universiti Sains Islam Malaysia
  19. Universiti Pendidikan Sultan Idris
  20. Taylor’s University College
  21. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  22. Universiti Tunku Abdul Rahman
  23. Universiti Malaysia Terengganu
  24. Universiti Malaysia Sarawak
  25. Universiti Tun Abdul Razak
  26. Monash University Malaysia
  27. Universiti Industri Selangor
  28. Wawasan Open University
  29. UCSI University
  30. Curtin University of Technology Sarawak Campus
  31. Asia Pacific Institute of Information Technology
  32. International Medical University
  33. Help University College
  34. Tunku Abdul Rahman College
  35. Al Madinah International University
  36. Universiti Kuala Lumpur
  37. National Defence University of Malaysia
  38. Segi College
  39. Universiti Sultan Zainal Abidin
  40. Universiti Malaysia Kelantan
  41. Limkokwing University of Creative Technology
  42. KDU College
  43. Selangor International Islamic University College
  44. Sunway University College
  45. Malaysia Theological Seminary
  46. Malaysia University of Science & Technology
  47. Olympia College Malaysia
  48. Swinburne University of Technology Sarawak Campus
  49. Malaysian Institute of Management
  50. University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
  51. INSANIAH University College
  52. Taman Pertanian University
  53. Kuala Lumpur Infrastructure University College
  54. International Centre for Education in Islamic Finance
  55. Majlis Peperiksaan Malaysia
  56. Cyberjaya University College of Medical Sciences
  57. Disted-Stamford College
  58. Berjaya University College of Hospitality
  59. Asia e University
  60. KBU International College
  61. New INTI College
  62. TATI University College
  63. Nilai International College
  64. Asia Pacific University College of Technology & Innovation
  65. AIMST University
* UM jatuh drastik giler..due to the certain factors

nak menjual tapi memaksa !

sekarang aku baru balik dengan ayah aku.. basah lencun.. pegi  market tadi..cuci-cuci mata cket..tengok barang-barang antik.. pluss.. macam-macam larh.. cari daun palas lagi nak buat ketupat,, odw berjalan-jalan tu kan..my dadi...my father,, ayah aku,,, abi aku ..abah aku..walid aku.. dah ditarik dengan seseorang jejaka.. kononnya nak menjual laa.. tow ape yang dia jual??

PeNcuCi mUkA dowwhh,,
 aduhh.. silap pilih orang larh abang,,
pilih ayah saya nak watpe..
bukannya pakai pencuci muka..

aku juz tengok dari jauh,, takut lak nak pegu dekat-dekat,.kang tak pasal-pasal dia sapu dekat muka aku..eeuuuww,!

fes aku tengokl..dia sapu pencuci muka tu dekat bahagian idung ayah aku..aku pusing tengok lagi sekali.. aik,, barang tu dh ada dalam plastik bag..



cUrios nya time tu.. pegi dekat ciket,,
ade sesi promote suruh ambik lagi satu,
HELLOO!DaAA..

aku tanya bape ringgit nieyh
i thought it myb around RM15 or somthing..
agak-agak bape?

-  

-

-

-


-

-

Rm45....

giler cekik darah.. 
aku cakap mahal gler..
dengan muka wat serupa garang..
haha garang ek?

dia cakap nieyh promosi nieyh,.
i said no..
aku cepat2 tarik tangan ayh aku and bagi barang tu dekat abang tu,,
excuse me ! barang yang tatau jenama ape..
nak jual sampai 45 inggit,, 

bila aku cakap aku tamau..
huh  gerun gler muka dia.
macam nak membunuh aku ja rupa dia..
mow cuak aku..
cepat2 ahh belah..
cari nahas la tunggu dekat ctu lama-lama..
dah la konco-konco dia mahal..
ngeee seram aku..


without title

. : assalamualaikum :.

hye ! ngak tdur lagi ya? haaha * indon mari.. .. masa dah semakin pantas.. aku pun dah masuk umur 20 tahun.. lagi sepuluh tahun, jadi lah 30 tahun.. but dalam tempoh sepuluh tahun,, aku di ibaratkan seorang pelukis.. as i am a determiner in my own future,, paling tidak.. pejam celik pejam celik.. dah masuk sem 5.. next sem dah sem 6.. ek ehh,.. aku dah abis diploma laa.. ngeee.. suke,suke.. n sekarang.. aku still dalam dilema. coz ape lah yang aku nk pilih utk dgree nanti.. hurmm terible.terible.. terible.. :p

so, aku ade beberapa pilihan which coz yang aku boleh further untuk study.. :

1)Business 
2) Banking
3) Account 
4) Marketing
5) Human Resources 
6) Finance
7) Public Relation
8) Investment
9) economic
10) statistic

 * nth.. nieyh je aku dapat pk untuk sekarang..

so.. konpius untuk pilih.. =)


40 Things Girls Wish Guys Knew..




1. Don't tell us when you think other girls are hot.
2. Whenever possible, please say whatever you have to say during commercials before we get bored.
3. Mark anniversaries on the calendar.
4. We think about you all the time.
5. This is how we see it: Don't call = Don't care.
6. Which also means that if we don't call, take a hint.
7. We like you to be a little jealous. But overly possessive is not necessary.
8. We're allowed to be late. You're not.
9. Eye contact is the key.
10. Don't take longer to get ready than we do.
11. Laugh at our jokes.
12. 3 words: honesty, honesty, honesty!
13. Girls can be groupies. Guy groupies are stalkers.
14. Do not start with us. You will not win.
15. Would you like it if a guy treated your sister that way? Didn't think so.
16 If you ask nicely, we`ll answer the same way.
17. We will never have enough clothes or shoes.
18 Open the door for us no matter where we are.
19. We love surprises.
20. Pay attention to the little things we do, because they mean the most.
21. Always brush your teeth before you see us. A fresh mouth and white teeth are a necessity.
22. Clean your room before we come over.
23. Even though you're sometimes insensitive and hurt us, we still love you with everything we are.
24. Don't act hard around your friends
25. Sometimes "NO" really means "NO!".
26. "Wife beaters" are not an adequate form of fashion.
27. Sensitive guys are great.. but crying more than we do in a movie just isn't right.
28. Don't let ex-girlfriends cause drama, relationships are stressful enough.
29. It takes a special kind of stupid to forget birthdays.
30. "Fat chicks" have feelings, too.
31. Silent treatment, shoulder shrugs, tears, yelling, & nasty looks add up to = YOU DiD SOMETHiNG WRONG.
32. The excuse "I can't dance" is unacceptable. Well appreciate the simple fact that you âre trying.
33. Just because a girl doesn't pick up on the first ring, doesn't mean she is not waiting by the phone.
34. You don't have to spend a lot; if it means a lot.
35. Don't say you love me if you don't mean it.
36. Don't lie to us. We will catch you.
37. Don't you ever answer our question with only ONE word! We hate it!
38. Just BE by our side when shopping means you are not allowed to flirt while we shopping¦
39. Please give us some comment while shopping.. it is compulsory.
40. When the girls get together, we talk about everything. Meaning, my best friends know everything about you.



* say "it" when u mean .. 

13 tanda fall in LoVe!



Pernahkah anda jatuh cinta.. ape tandanya.? jom.. check it out ! =) gler skema taman.. haha


1) Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan terhadapnya.


2) Anda akan sentiasa merindui dia


3) Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan


4) Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya


5) Apabila anda berikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas


6) Hanya dengan mendengar suaranta, anda akan tersenyum tanpa sebab


7) Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda.Anda cuma melihat dia seorang.


8) Anda akan mendengar lagu berirama balada


9) Dia akan sentiasa di fikiran anda


10) Anda akan sentiasa terhidu baunya


11) Anda akan menyedari bahawa anda tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.


12) Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.


13) Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.




* nota kaki = di  copy dari sini 


Saturday, August 20, 2011

jenjalan..area jam besar

idea nieyh.. roomate aku larh yg ajak..dari berdua.. jadi bertiga..lepas tu jadi berempat..jadi berlima.. hihi.. macam tu lah cite dia.. jadi ape lah tu? kuar jenjalan larh.. kononya nk cari baju raya.. ok laa..lepas berbuka tu,, smyg.. pastu terus kuar..pergi jam besar..ade bazaar dekat citu..

jenjalan laa..cuci mata cket.. tngok barang cket.. ade lh benda yang ak mmg berkenan gler..tp harga..mow koyak ahh dwet aku..xpe.xpe..nnt dh keje..aku borong pueh-pueh.. :p

odw nk balik tu lah.. jalan licin.. ujan renyai2 kan.. anis yg drive keta.. cite nye bila dipendekkn..ak n orang2 rumah hampir2 excident larh.. anis x perasan keta di depan tekan break coz time tu lampu isyarat tengah ijau kan.. mmg kejadian luar alam lah.. semua nya tergamam lah time tu.. x terkata ape..juz menanti ape yg akan jadi sbb anis break kecemasan..keta tetap jalan..  biase lah,,jln licin kn.. tp sempat mengelak coz anis ambik lorong motosikal.. nk harapkan break keta tu,,mmh xmkn saman larh.. lepas tu..semua cool down balik..snggh minum2 jap..bg ilang rasa takut tu..especially utk org yg nk bawak keta tu lah kn..

so..pesanan penaja.. bawak lah keta dengan berkhemah... =)

Tuesday, August 16, 2011

aku bermimpi..

sedar tak sedar.. sekarang dah masuk 16 Ramadhan.. means ade lagi 14 hari untuk berpuasa.. cepatnya.. seriuss.. aku rasa macam tu.. hurmm.. myb sebb bz sama kot.. dengan test..quiz..esaimen yang berkejar2,, hehehe.. tp still x wt pe2 lagi..

pegi kiri.. pegi kanan,, pegi depan..pegi belakang,, semua sembang pasal raya.. baju raya lah.. duit raya lah.. kasut raya lah.. beg raya lah..semua pasal raya lah.. lagu raya pun sekarang dah lincah rancak berkemundang,..

aku nnt raya dengan buku,, ye yey,,, syiokkk nya,, =( .. test,,test... pastu study week.. pastu final exam.. ha sudah,,

Tuesday, August 9, 2011

going to Hospital Sultanah Bahiyah

hari ni pergi interview dekat hospital.. interview timbalan pengarah sumber bahagian sumber manusia woo,,, hahaha seriuss teruja gler kot.. ye ke?

aku gerak pukul 12.30 sampai sana pukul 1.30... panas gak ahh cari parking.. pusing p mai p mai tang tu tak dapat.. tension kot... haha pastu pergi parking dekat ujung dunia.. puas hati..


Sunday, August 7, 2011

aku tak kuat sekarang

sesungguhnya di saat aku sedang menulis entry ni.. aku dah membazirkan air mata 8 gelen.. :) gara-gara terasa hati.. adat manusia.. aku tahu ade jugak yang terasa hati dekat aku even secara lansung atau tak lansung..

tapi hari ni,,serius aku tak leyh nak tahan sangat-sangat.. aku ingat aku dah buat yang terbaik.. aku try usaha untuk dapatkan ape2 yang kawan-kawan mintak..aku tahu aku kena bersusah..aku mmg appreciate gler dekat budak serumah aku..memang memahani aku larh kan.. ye laa.. aku seorang.. tak berkaki,tak bertangan..mmber rumah aku lah pelengkap anggota badan aku.. :) thanks.. sungguh-sungguh aku hargai..

sungguh la terasa dengan budak kelas..ibarat aku bagi betis ..nak peha.. kalau tak dapat.. tangan menunujk ke arah aku..mata menjeling ke arah aku.. tu lah yang aku dapat untuk hari ni.. padahal aku pun mcam tu jugak.. sungguh tak tahu pe2..ape yg aku tahu..yg tu lah aku bagi..

" ape nadia nieyh.. yang kau cakap tak masuk,masuk "

lain kali macam nieyh la.. mintak lecturer suruh aku jawab soklan tesr or quiz dulu..pastu baru aku boleh bagtow..soalan tu masuk.. soalan nieyh tak masuk..or lagi senang.. pegilah jadi ketua..aku akan bagtow dekat lecturer yang aku dah quit.. n aku akan no telefon tu dekat sape-sape yang jadi.. pastu nnt tanya la dekat lecturer tu puas2..tapi..aku paham..orang takkan paham sesuatu unless dia yang merasa..  adat manusia.. :)

aku punya dua mata..satu mulut..satu hidung..dua telinga..tak punya 1 sensor untuk meramal apa yang akan jadi..

aku minta minta maaf kalau maklumat yang aku tak bagi sampai kepada sesiapa..bukannya sengaja tapi berlaku dalam keadaan tidak sengaja..coz aku yakin aku dah send..myb tu perasaan aku sbb mereka itu lah orang2 yang aku pk dulu..salah sendiri..aku mengaku.. : )


Monday, August 1, 2011

sesi promote novel

 


sesaje ahh nak promote novel nieyh..
aku baru beli
 hehhehehehe

harga Rm 22 untuk semenanjung Malaysia..
jalan cerita so far so good.. tak berani nak komen pe2 coz baru mula baca,,

hhihihi..
but don worry,,
novel yang aku beli tak pernah x best,,
kn?kn?kn?

Nak senyum pun susah.. eshhhh

. : assalamualaikum : .

kacak luar kacak dalam
kacak dengar sini
kalau saya senyum
awak mesti senyum sama
kalau kita senyum
semua orang bernyanyi
bila semua orang senyum
dunai kan rasa,, err.. hehehe x ingat..


ceqita dia mula lagu ni.. mai nak habaq mai.. eshh..aku laa..alkisahnya bermula ketika aku n mak aku tnggu nak semanyang jemaah dekat surau kan..kn..kn..mata aku kan suka berjalan.. kan.. pastu mata aku pun tertancap dekat sorg mak cik nieyh.. plus mak n ayah aku selalu je tgor mak cik tu, so bagi menunjukkn yang aku nieyh begitu hormatkab beliau..aku SENYUM kot..tp lansung dia xblas.. ok,,positive thingking.. dia tak nampak kot,, untuk kali yang keduanya aku menatap mukanya.. aku SENYUM lagi..seriuss..aku memnag innoncent gler time tu...  1.. 2... 3.. 4...5 mak cik tu x senyum kot ! aku tatau la berapa lama aku senyum..baru dia balas.. memang lenguh mulut aku macam niey.. tapi xpe bila di pikirkan tu sedekah..i juz give it to her..huh ! aku memang seorang yang innoncent..

ha ! senyum cenggini lain kali.. hehehehe