Followers

Monday, February 24, 2014

H.A.T.I A.K.A H.E.A.R.T

Assalamualikumm :)

Nothing to say but sesaja nak meluah kan apa yang dirasa. :)

HATI?

Terlalu banyak benda yang berkaitan dengan H.A.T.I nie. macam-macam ada untuk kaitkan perkataan hati nie. Hati boleh jadi sebagai Suka Hati.. Senang Hati.. Sakit Hati.. Luka Hati.. Terasa Hati. Buah Hati.. Hati-Hati bila bermain dengan hati nie. :)

Seboleh-bolehnya jangan cuba untuk main kan perkara yang berkaitan hati nie. Mungkin ada yang tidak suka .. terasa.. ke ape ke..

Hati ni banyak merasa. Jarang untuk merasa suka hati untuk jangka masa yang lama.. yang panjang. People may change but heart may remain . Aiseehh berjiwang pulak kan memalam cenggini. :D

Tiada apa untuk di tulis. Sekadar menulis melontarkan apa yang patut. Makin lama makin dipendam akan menjadi menjadi sakit. Makin lama dipendam akan menjadi dendan. Betul tak? :)

Jangan pernah mencuba untuk bermain hati . Tidak kira lah dengan sesiapa. Kekasih.,, kawan rapat.. adik beradik.. ibu ayah.. orang-orang di sekeliling. Orang tidak akan tau apa maksud tersirat kita disebalik perlakuan kita. Semunya menibulkan perspektive yang negative. Jarang setiap apa yang dilakukan itu menjadi positive. Bercakap lah untuk mengurangkan dan mengembalikan persefahaman yang ada :)


Sunday, February 23, 2014

Weekend

Assalamualaikummmmmmm :))))

Rasa happy pulak sebab boleh menulis dekat sini. HAHAHA. kan? nak buat macam mana.. aku kena tahan/sekat/dilarang dari tulis dekat twitter padahal aku ada banyak benda yang nak bercerita,, hmm hmmm hmm sedih taakk? incik abg tak bagi tulis dekat twitter for a week..denda katanya. :( Seriusss sedih padahal dekat situ lah aku nak bercerita. aku nak marah-marah..aku nak komen benda yang best-best.. nak bercakap sensorang kan waktu tak de sape nak layan hmmmmm

SO?

amacam dengan weekend korang semua eh?

Aku?? hikhikhik

Weekend kali nie macam berbeza sikit lah kan sebab kengkawan aku datang tidur kat rumah aku . So memang ramai gila lah kan *konon padahal just tiga orang je* HAHAHA

Member-member aku datang naik train so aku dengan roomate aku just pergi pick up dekat train Padang Jawa je lh .Lepak dekat KFCsampai pukul berapa kan.. Jarang nak bersua muka cenggini :)Then esok pakat-pakat bangun lewat lah kan. Habis subuh terus lentok balik. HAHAHA Pergi makan dekat restoran Cili Merah. Memang ummppphhh lah kan. Bila makan tu terus teringat rumah. Pergghh memang masakan rumah betul lah kan .

 you may goggle this where it is located

Pastu jenjalan dekat Plaza Alam Sentral kan.. kebetulan dekat situ ada promotion barang-barang perabot rumah macam katil, sofa.. and etc. So tengok-tengok je laa.. nak beli tak mampu pun lagi kan.pehtu rumah sendiri pun belum ada lagi kan. setakat cuci mata je lah yang mampu kan :))) Nak dijadikan cerita kereta parking dekat B2.. pastu punya la pusing aku dengan kengkawan aku mencari parking sebab kereta tak jumpa. Gila! berpanas dekat dalam tu.. empat lima kali jugak laa pusing dekat tempat yang sama. Jumpa sorang mak cik tu.. Dia tanya cari kereta ke.. HAHAHA macam tau-tau pulak kan.. dia cakap try tengok dekat area atas.. Ya Allah. Nasib jumpa jugak :))) puas lah berpeluh ketiak dekat bawak tu HAHAHAHA

Lepas tu gerak ke SBU (Sincerely By Us) dekat Padang Jawa. Pergilah. Not bad laaa jugak sebenarnya kan corak-corak dekat situ.. ada tudung..shawl.. skirt.kasut.. bak kata semua lah.. kedai dia rumah-rumah kedai je :))

heh! nampak tak .. HEHEHEHEHEHE :)

habes je pusing tu terus gerak pergi Jaya Jusco Bukit Raja dekat Klang tu. masuk Aeon je lh sesambik shopping barang sikit :) Aku tak laaa kan sebab tak da benda untuk dishopping kan sebab ntah.. tak rasa untuk membeli pun.. HEHEHE :)

untuk dinner terus gerak pegi Tesco Shah Alam seksyen 13 tu .. kekonon nak makan dekat situ. sekali dorang dah tutup acount dah laaa. melepas nak makan char koew teow dekat situ. So just masuk tersco pegi beli barang dekat situ.. Beli barang-barang untuk masak nasi ayam esok tu pulak.. selesai membeli tu terus shoot ke Seksyen 7 situ makan dekat De' Siantan Restaurant. dekat situ laaa kami semua berpulas-pulas untuk makan. Aku makan char koew teow special.. biasa-biasa je rasa dia.. hmmm teringat yang dekat tesco punya :(

Habis lah jenjalan untuk hari sabtu tu :)))

Ahad tu duduk kat rumah je .. heheheh masak nasi ayam .. collaboration dengan kengkawan semua.. hihi alhamdullilah menjadi jugak masakan.. HAHAHA kenyang perut .. 

agak-agak weekend minggu depan nak jenjalan mana pulak eh :)))

Sunday, February 9, 2014

INTERNSHIP

Assalamualaikum :))

It has been a long time I didn't update my blog. :)

I am very tired with my life schedule. It is quite though for me. Brrrrr

HAHAHA ayat retisss tak?

Nie nak ceqita nie. Aku baru je masuk praktikal. 4 ari bulan aritu. Dekat legal firm. Mostly kengkawan aku dekat bank,, keje dekat company engineering laaa,, company macam-macam company lah. Aku salah satu bila aku dapat kerja dekat legal firm. So? So? Amacam? Mesti nak tanya kan bosan ke tak aannn..

Gila tak bosan. Hari- hari masuk keje, duduk dekat meja,,pegang fon update twitter

" Dah selamat sampai di tempat keje :) "
" Morningggggg, may Allah ease all things."
"Ari ni masuk ofis awal . yeahhaa" 
THISthing keep repeated from day to day. Gila tak mengantuk. Rasa macam errghhh. Duduk rumah lagi best. Boleh tido.. boleh tengok tv.. boleh makan. Bak kata pepatah sesuka hati lah boleh buat. Grrrr

Setakat nie yang aku buat adalah print dokumen,, photostate dokumen.. ye lah. dah terlibat dengan agreement kan. Jadi apa lagi yang boleh buat.. memang main dengan dokumen lah kan.. HAHAHA lagi satu binding dokkumen.. Mana tahan, setiap dokumen kena ada bercopy-copy. Aritu aku buat kena ada empat copies. Binding lagi . Terasa macam diri ini bekerja di kedai photostate lah pulak kan.. EKEKEKEKE.

And now, aku harap sesangat laaah kan, mintak-mintak di bagi kan kerja, Aku da tak sanggup nak duduk cenggitu dari pukul 9.30 sampai 5.30. Gila aku nanti . Im really hope that, there will have a lot of work to do. Sumpah . Aku paling okey kalau ada kerja banyak. Kalau tak da kerja tak boleh nak duduk laaaa... But it does means i am workaholic person. Aku just nak ada kerja yang boleh dibuat aje.. itu jeee :((((

Maybe boleh deal dengan customer kan :) Mana tau aku ada skill nak persuade orang . :)))

P/S : Aku mulai bosan dengan kerja aku 

*ihsan incik google*