Followers

Saturday, April 30, 2011

durian durian ..haha addict ker?

fes..
roomate terchenta aku..
ngidam nk makn durian..
sekali mak dia bawak..
nah!
amek kau..
hahaha
2 polistrin yg setiap 1 ade 9 ulas durian ..
1 tapaware besar punya mak dia kasi.
ambik.
smpai x terlarat nak makn..
hahaha

cte yg kedua,,
aku smpai umah.
g ikot ayh aku p umah mk tok.
singgah bli durian..
nieyh la yg aku nk komplen..
nk berniaga buat la cara nk berniaga..
bagi testing cantik punya..
ciap kopek yg baru..
pastu bg rasa..
tp aku tngok ngan mata aku.
peniaga tu tukar buah..
i thought it is a good 1.
so juz let it..
:)

sesampai je dekat umah.
ayah kupas..
n last,,
YA ALLAH..
lgi teruk buah,,
masam ya amat..
buah pecah lak tu..
esh esh..
menipu je keje,
macam mana rezeki nak HALAL
pastu nak bg anak bini makan lak tu.
kan HARAM
xphm la..
tu larh cara org berniaga sekarng..
juz pentingkan profitability rather than customer satisfction..
ok.
malas nk cte panjg.
mmg ambik iktibar la..
esok tu ayah aku bei yang lain..
kasi kaw2 punya.
aku hntam mow tow la.
hehehehehe
:)
musin durian is de best 1..


hukumnya haram

tadi..dekat TV9 ade cte pasal hukumnya haram..apakah itu???itulah hukum untuk berjual beli yang dilakukan semasa solat Jumaat..huhuhu

reporter p tnya sorg2 peniaga..
knp berniaga waktu khatib beri khutbah
tatau ke hasil yang dpt ni haram??
mostly jawapan should be de same one..
: saya tau haram..tp. :
kebanyakan jawab tahu hukum n mesti ade tapi
y must it should has "tapi"
kalau dh tow tu haram..
no more excuses..
dont say it as u want to cover up ur mistake.

haram adalah haram
xde alasan ..
bertaubat la..
jgn bertaubuat pulak yer utk golongan lelaki ini.

: insan yg punya inisiatif berusaha ke arah kebaikan,,insya allah pray 4 me :



Thursday, April 28, 2011

aku rajin :p

hahaha serius puji diri
kn?kn?
tp xkesah laa..
mmg betul aku rajin..
sbb next year insya allah
aku kn nk khwen..
nk bina baitul muslim..
so practice ,ake perfect..

ari nieyh ak kn..

BASUH baju,
BASUH pinggan dpo..
MASAK utk lunch(sayur je pun)
SIDAI baju..
KUTIP kain..
KEMAS rak buku..
SUSUN buku..

pergghhh gler rajin..
bertuahnye dia..
hahahaha

 k lh..
lewat petang..
nk g join mesyuarat tingkap jp..
huhu



crisis n crisis n crisis

xpaham la aku..makin besar makin nak gadoh..tu pun nak gadoh..hailaaa..(aku cilok dr term lec chnesse aku..huhu)..tp betoi la kan..bukan nak muhung..kes terjadi sbb kn gdoh..sbb nye xlain x bukan..umah sewa...perghhh hebat sungguh la penangan umah sewa..p sana, aku dgr cte nieyh,p sini ak dgr cte nieyhh..xp mn2 pun ade jugak cte yg ak dgr..



sedangkan lidah lagi tergigit, apa pula suami isteri  ~cer nyanyi lagu ala-ala P ramlee~

dis song can also er also can (which 1?i doest remembered) rever to friend, even we are friend from *dolu2 and last, there are somthng dat can affect our relation..im also had faced the same thing b4.. juz be cool J rite??
We should look from different perspective juz like "slice-dice". Perspective from both parti..and from dat we can analyze, which one is "guility"?.. try to "drill down" in order to make u look the problem detail in detail..
I advice u to turn back and remember what part or any kind of things dad make ur relations become such like dis.. J
Berkawan biar 10oo..berkasih biar 1..bermusuh?let it be zero.. T_T

Try create mutual understanding back with both party,,let bygone be bygone yeah.. and make it as ur experience and don’t ever repeat the same things.

*mood exam..
Term [ public relation] + [information technologies] = simple sentence
Fully ur live with love..creamer and coffee mate J



Forever friend :)

merdeke ke? T_________T

huh..! bukan nak cakap kan..hari ni aku da abis exam kot..paper last aku Finance,,haha seerrriuuussssss...aku ase mcm dh merdeka..dah xpyh pegang buku anymore..hihihi.. malam b4 nak exam..or ari nieyh exam,..malam tu..ampa paham ka dak nieyh???juz ignore.. X_X.. malam tu kan..aku malas gler nak study..ye larh kan,.rumah dah panggil aku..nadia.nadia,come back..huhuhu haha mcmmm seram kan,,??hehe aku betoi2 xde mood nk study..aku pegi melepak dekat bilik member aku,.n juz dengar je ape yang depa semua cakap kan.. esok tu..i called my mom and asked her ,when she will pick up me,.n she said around 3,30 insya allah akan bertolak means bila dihitung dan ditolak tambah..dalam pukul 5 sampai la kn??huhu

around 12..around 2..around 3..huhuhu.. aku dalam dewan exam.jawab sepantas mungkon coz target aku nak kuar b4 pkol 5..kalau boleh setengah jam b4 masa tamat..gler rushing jawab..tatau la gear bpe aku pkai..4.20 aku abis jawab n aku nak berbangga jap coz aku jawab semua kot sokln..hehehe even dia ada choices.,hahaha aku x peduli..huhu aku kuar n berjalan sorg diri sbb juz bpe je yg kuar awal..yg lain dok kt dlam lagi..aku pun on la ncet n cadangnya nak col mak aku,,nak tnya sampai dekt mana dah kan..dengan harapan jawapan yg aku dpt tu mybe dlam 15 mnt g ke..

tutttt...tuttt...heloo..ayah ade dekat mana..??? ayah baru kuar umah nieyh.. aku time tu..haaA???baru kuar umah...waaa...serius nak nangis..ase mcm nak masuk dewan balik..nk check ape yg aku buat..td aku xcheck lngsung..wawawawa.. ok..let the bygone..xkesah laa..balik tido jp..frust punya pasal..huhu rugi,rugi tp nk wt mcm mn..xpe laaahhh...

smpai je ayah aku..aku cepat2 pack barang..tp ade satu bte buruk,,bonet keta xmuat untuk barang aku..sobsobsob :'(


gler kecik..iron board aku pun xlepas..huhu

heloo..x eh..aku tow ape yg ampa semua pk..mesti nak cakp barang aku byk kn..ehhh xlaaa...bonet keta tu yg kecik..sape swoh..seriuss  keta td overloaded kottt..ee..tatau la aku nak ckap..sakit pinggang aku coz xleyh dok ngn proper dlm keta.juz imagine dari merbok balik alo setar..mow patah gak laa.. n last aku terpaksa kirimkan barang2 aku dekt member aku..huhuhu nk wat mcm mn kan..terpaksa,,soriii,,aku xde niat pun.tp aku xsngka bnde tu nk jadi.. :'(

lebih kurg mcm ni la overload dia..huhu

Saturday, April 16, 2011

hana tajima

huh?
sape tu?
org melayu ke?
femes sangat ke?

hana tajima

huhuhuh itu la yg aku dok mnanye dari td tu..femes sgt ker??
huhu fes time tngok masa mmber aku perkenalkan...dia ckp tu larh pengasas shawl..herk??aku bukan pemakai selendang..so aku xbpe nak tow sgt larh kn,,

n then..aku try google untuk mmber ak..aka roomate terchenta aku coz dia nak g dinner tp tatau nak pkai selendang macam mana..so aku pun google la hana tajima..

sape hana tajima?

a desingner mixed british-japan (wawaaa jelez) ..sekarng ade dekat uk ( not ulu klang or ulu kodiang but united kingdom)uhuhu..
baru je masuk ISLAM..hehehe sukeeee... :) serius cantik..

in black hijab

gaya hana tajima

sama macam hana tajima x??

with the gorgeous eyes 

huh?


huhu k..aku baru tow pasal dia..haha seriusss...hari ini 16 april..aku baru tow pasal hana tajima.. :( pity on me..

argghhhh

bleyh x klo nk gtow sekarng
xlarat dh la main pndam2 cenggini..
penat + letih
wawawaw..
im dying..

but..
ok..tarappapa..
juz focus untuk final dulu..
kang migrain lg..
too much thinking about ridiculous things..
huhu..

let see my exam schedule..
hukhuk

20 april : public relation
24 april : business law , information technologies
27 april : finance

and  i at home..
yess..yg ditungguu..sabaq sat na nadia oiii..
xlari aihh umah..
but..
aku rindu gilak dekat umah aku..
 :'( :'(

miss my little brother..damn muchhh

Tuesday, April 12, 2011

dont blame other bcoz of ur failure

aku ade satu cite..cite yang hanya di ketahui oleh member-member aku.about someone.someone dad always put de blame on others becoz of her failure.dia selalu dapat markah yang memang gler terok.fail dalam byk subject. killer subject add math,bio.phy,chem..yg A juz english jerk,,xpe larh kan tu.

fail tu pulak dlm trial spm.Satu hari,cikgu buat event..ajak parents hadir nak dscuss pasal benda nieyh.dia dipanggil untuk bercakap dkt depan2 parents ngan cikgu2.

dia cakap...

          saya gagal sbb kawan-kawan saya xpnh nak study
kawan-kawan saya selalu ponteng kelas prep
kawan-kawan saya suka tido je
sbb tu saya pun suka tido

satu lagi
emak saya selalu anta saya pegi tusyen
saya selalu xde masa
saya penat
malam jumaat tusyen
ari jumaat tusyen smpai pg ngn malam
ari sbtu tusyen lg
penat!

begitulah rentetan cite yg menyalahkan org lain atas sbb kegagalan diri sendiri..juz pk2 snirik larh..
kalau dah gagal tu..mustahil la salah org ..
100% salah diri sindiri..if u can't change ur selve..u never have a chance to change ur selve..

:) aku xsngka ada org mcm nieyh..

Monday, April 11, 2011

as a short entry..
i miss my mum..
soo much
need her now..

im in trouble..
trouble.trouble.trouble
im gonna be crazy one rite now

:(

Sunday, April 10, 2011

bahaya kasut tumit tinggi T_T

hampir 90% wanita melakukan pembedahan kaki.Pakar berpendapat ini adalah kesan dari pemakaian kasut tumit tinggi.Fesyen pemakaian kasut tinggi ni memang menjadi-jadi even aku yang perempuan ni pun kadang-kadang terikut. lihat saja, ada yang sanggup memakai kasut tumit tinggi yang kecil dari kaki mereka.ini boleh menyeksa kaki malahan menyakitkan !

kasut tumit tinggi boleh menyebabkan :

1) berat badan dialihkan ke depan kaki dan mengakibatkan perubahan kepada saiz kaki.jangan terkejut kalau ada yang nampak kaki anda lebih  besar eyh.
2) disebabkan berat badan tertolak,maka tulang belakang pun akan tertolak ke belakang.kononya bila pakai kasut tumit tinggi,badan jadi lentik..dusta semata-mata :)
3) otot betis menjadi lebih pendek & tegang. so cuba check tengok betis anda sekarang.

konklusi dekat cneiyh, kasut tumit tinggi boleh menyebabkan sakit kepada lutut dan ini mengambil masa yg lama untuk melihat kesannya! jangan terkejut pulak eh,

so sebgai langkah keselamatan, jom amalkan tips ni,,lelaki n perempuan pun leyh wat jugak eyh,,

1 ) urut kaki lebih kerap
2) rendam kaki dalam air suam (nieyh yg paling nikmat sekali, :)  )
3 ) melunjur kaki (even mmber2 tgor aku kaki cute sbb kurg pnjang kan *pendek* xkesah coz boleh rehatkan kaki..)
4) buat senaman kaki..( pusing la 270 drjah)
5) kurgkan pemakaian kasut tumit tinggi.
6 ) khaskan kasut tumit tnggi untuk event tertentu sja.

*serius  byk,lenguh nak taip..so ape2 rujuk dekat cneyh eh,,

sayangkan kaum hawa,pesan kepada ibu anda..kakak anda,,adik anda..gf anda..ape2 yg linkan dengan kaum hawa larh.. :)


kasut idaman hati,,huhu

kau ilhamku :)

acece tajuk entry ambik dari tajuk lagu man bai
hakhak !

ok.
as my fren wishes + new idea was generate

************************************************************************

masa kecik2 dulu
awak selalu bg tangan awak bila saya jatuh
 sekarang
awak masih lagi bg tangan awak ketika saya masih jatuh
 
masa kecik2 dulu
awak selalu bg pinjam bahu awak bila saya nangis
sekarang
awak masih lagi pinjamkan bahu awak bila saya nangis

masa kecik2 dulu..
awak selalu cakap.
segalanya untuk saya apa yang awak buat

sekarang
awak cakap..

i will lend u my hand to hold u, my shoulder u 2 cry on, my ears to listen u,my foot to walk with u
but i couldn't lend u my heart
bcoz
it belong to someone..

now.
i understand dad
ur heart is belong to "someone"..
and "someone" is
not me..
u & me
juz a fren..

:)

*credit ti nana..:) dah lupa la ayat tu..nth btol ke tidak..ye dak??.. :) :) :)

27 vs 1

jom..nak rewind jap pasal something..huhu <3 with my beloved pak su..ngeh ngeh..aku cite pasal umah anak2 yatim tu n then cte pasal sponsor..

aku ~ ari tu mintak sponsor dekat ..... , dia x bagi pun
pak su ~ mintak apa?
aku ~ juz mintak sponsor makanan ja.
pak su ~ berapa ramai?
aku ~ alaa..bebudak tu 20 lebih ja,,tu pun xleyh nak bagi.mcm2 alasan bg..
diringkaskan..

pak su ~ biasalah orang xnmpak pahala yg nak dpt tu.lebih nampak untung duit depan mata.Kalau pahala smbhyang jemaah yang 27 tu ganti dengan duit, ramai org yang p semayg dekat masjid.masjid pun silap-silap kena buat lain sbb ramai sgt.
aku ~ juz senyum coz betoi jugak kn..hehehehe 

* moral value dekat cneyh..nk buat amal kebaikan dekat cneyh xpyh nk berkira..kay??tu investnment jangka masa yg pnjang.. :)

Friday, April 8, 2011

lagi lagi dia

like i said b4..
deeply in my heart
i want be with u..

*******************

last nite or smlam..
im dreaming about u..
kehkehh..
org ckp kalau dalam mimpi kite ade dia,
maknanya dia rindu kite eh..?
haha

actually..
aku mimpi dia..
semua cite dr a to z..
mesti ada dia.
but dia juz cdeyh je..
hurrmmmm..
:'(
plus menyeramkan coz ade selit sikit2 cte antu..
cer teka sape penyelamat dia..
hahaha
mesti nk cakap dia kan?
xlaa...

actually my frenss..
<3 <3 <3
******************

so deeply in my heart..
even i have dia
my frenss are the most impotant to me..
as they could be my heroinss..
when i am in dying
ngeh ngeh ngeh,

4 once again..japan T_T

lagi sekali kita dikejutkan dengan gempa bumi. 7.1 skala ritcher...
amaran telah dikeluarkan pada hari ini namun telah ditarik balik oleh jabatan meteological jepun.gempa bumi terjadi pada pukul 11.30 pm waktu tempatan.Namun,tiada siapa yang cedera.

klik sini untuk lebih lanjut..

Thursday, April 7, 2011

Fakta ke?

1) orang lelaki lebih mudah mendapt rabun warna 10x ganda dari perempuan..( so kaum lelaki perlu makan carrot byk cket eh.)ngee..

2) apabila bercakap,secara puratanya 300 titisan air liur keluar (bukan 300 gelen yer) dlm tempoh seminit.so dat means 2.5 titisan bg 1 perkataan.. ( so jgn bercakap yer) haaha

3) semasa bersin, semua anggota badan tidak berjalan termasuk la jantung.so kena la ucap Alhamdulillah..coz ade byk kali jumaat g..hehehe

4) seseorang itu tidak boleh bernafas jika diletakkan dalam bilik kedap udara bukan kerana tidak mempunyai oksigen yg cukup sebaliknya telah diracuni oleh carbon diokside.. (xcaye??sbb tu ki menghalang kitta xleyh bernafas ketika minum air dan sunnah nabi sekali minum hanya 3x teguk ja bg bernafas dlm air)..huhu

ape2 juz rujuk dekat sini yer.. huhuhu

mengenal pasangan melalui 4 unsur alam

benda ni aku amnbik dari blog sorang ni..orang dulu-dulu cakap hidup kita ini dipengaruhi oleh 4 unsur alam iaitu tanah, api,angin,dan air..

sila rujuk jadual di bawah ini untuk mengetahui unsur-unsur anda yer,,


urutan dalam keluarga


eso boleh la kot untuk mengetahui ciri-ciri 4 unsur alam ini kan..huhuhu..







aku tanah,,,banyak kan positive nye..hahaha seriuss riak..ngeh ngeh..ampa apa pulak..ape2..ampa boleh la rujuk dekat SINI yer..



Sunday, April 3, 2011

oh lala

oh lala..
xde mende nk ckp..
tp nk tulis jugak..
hehe

td..
pusing2 nk jumpa owner umah sewa..
firstly..
owner tu ckp dia ada dkt the store..
ok.
kami pun decide la tnggu dpn umah je.
 setelah lama mnunggu,.
kami col..

tit tit tit..
 owner tu ckp dia ada dekat balai polis alo star..
ape????
alo star..

OMG..
ingt merbok sebelah hidung alo star ke??
hurrrmmm
tu je lh..
 ok..
can cin cau,
ngehngehngeh,,
=)

Friday, April 1, 2011

3R

GO GREEN..

PRACTICE 3R..

  • REDUCE
  • REUSE
  • RECYCLE
sumber dari TV3..hehehe
iklann,,

rabiatul adawiyah

kalau boleh

aku nak jadi seperti

RABIATUL ADAWIYAH

yg sentiasa kuat..
selalu tersenyum even sakit
memaafi orang lain..

Ya Allah..
rahmati lah segala perjalanan aku..
dalam beroleh keberkatan dari MU..



aku... =(

ok..
aku tow..
aku juz uitm je..
uni melayu kan..
aku tow..
xpyh nak pandg rendah.
aku tow aku xpndai mcm yg lain..
xpyh la nak ckp mcm tu,.
aku tow..
aku x sehebat mcm yg lain.
xpyh treat aku mcm xde ati..
aku tow..
aku xlyak nak jadi motivator pun..
future aku orang rasa mcm gelap je kan..

ok laa..
tq pk su..
sbb support me,
ilmu Allah ada dekat mn2,,
aku juz pegang words tu ja..

='(



April Fool

Semalam aku terkena..
member aku..dia masok icu,,
accident,
,i though betol la sbb dia macam bermasalah ja kan.
.risau ada..kawan kan..
n masok icu pulak tu.
.adik dia yg mesej ak.
.mintak mai melawat sbb condition dia skrg 50-50..
seriuss..n then..adik dia ckp..
"akak,akak tolong lah col kejap.."
..time tu mmg x rasa ape..
aku col..
tp x diangkat..
n then ada mesej masok..
"col lain"
..errrr...
ade ke ckp mcm tu..
so aku pn pk..
nak main2 ke dia nieyh..ak anta masej
" serius ke nieyh?"..
and adik dia jwb betol laa..aku pun mcm was2
..terpk ari nieyh 31 March..
dat mean esok 1 April..
April Fool ke nieyh??
aku kn xpnh nk sambut bnda2 nieyh..
so berbelah ati na cya ke tamau..
ok..col dulu..
myb betol..
tit tit tit...
phono pun di angkat.
.fes yg aku dengar..
org gelak..
hurrrmmmmmm!!
ak tow dh..

ok lah..
aku malas nk ckp byk coz esaimen byk gler..
nk kena submit ahad nieyh..
conclusion ak kt cneyh..

KITA XLEYH SAMBUT APRILL FOOL
KAY?
tu je..
sbb ianya HARAM..
so ..
renung2kan,,

nnt ak google knp xleyh nk smbut..
coz bahasa tu ada la jugak penuh kelembutan..
kalau pakai bahsa aku..
kang ade je yg xphm nnt,.

kay..
caucincau..