Followers

Tuesday, May 13, 2014

Gangguan Seksual

Assalamualaikum

Hi,


Saja nak menulis pasal pengalaman aku. Pasal gangguan seksual di tempat awam. Mostly yang aku google banyak yang berkaitan dengan tempat kerja. Aku setakat ni kan, so far tempat keje masih OK, Ada laaa sesikit yang jadi tapi still boleh control. HAHA

Benda yang paling aku scary yang memang susah nak lupa yang membuatkan aku tak ramah untuk bercakap dengan golongan pok cik-pok cik nie sebab nie ha. Baru jadi kat aku tak sampai sebulan. Aku ambik cab nak balik rumah dari tempat keje. Kebetulan member aku tak pegi keje, so aku kena gerak sendiri lah. Apalah nasib aku kan dapat drebar teksi yang mulut dia lebih kurang mulut longkang. 

First thing yang keluar dari mulut pok cik drebar tu adalah "SEKSI"

Malas aku nak cerita panjang-panjang kan sebab aku tau korang malas punya nak baca. HAHA so aku buat dalam bentuk dialog lah eh.

Pak Cik : Adik, tengok tu. Seksi tak perempuan tu?
Aku       : *angkat kepala tengok pak cik pastu senyum tawar*
Pak Cik : Adik tengok la, Seksi tu
Aku       : Malas la pak cik
Pak Cik : * ketawa* Adik nanti kalau dah kahwin nak pakai mcm tu tak?
Aku       : Buat ape nak pakai macam tu pak cik. Nak buat ape

And then dia mula berkisar pasal boyfriend laa, politik laaa, Karpal Singh mati laaa, and last pasal dua beudak yang umur 16 tahun and 23 tahun kena hukum gantung sampai mati kes bunuh mak tiri dia kan.

Pak Cik :Kesian dorg, muda2 lagu dh kena hukum gantung mati. Kahwin pun tak sempat
Aku       : *Senyum tawar* sebab darah tengah panas, 
Pak Cik :Kalau nak mati tak pe tapi bagi kahwin dulu. Kahwin nie best. 
Aku       :*muka terkejut* paham ape yang cuba dia cakap kan
Pak Cik :Orang sekarang nie tak nikah xpe, janji kahwin. Adik tau x?
Aku       : Xtau la saya pak cik pasal tu. yang saya tau nikah tu kahwin
Pak Cik :*Ketawa* xkan adik xtauu. budak-budak sekarang semua tau. Pak cik dok bawak teksi nie. bebudak form 2, form 3 dok cakap kat pak cik "Kami nie xnikah lagi tapi dah kahwin" *sambung ketawa*
Aku       :Xtau la pak cik
Pak Cik : Tak pe. Pak cik bagi contoh. *kebetulan ada pokok bunga sepanjang jalan*. Nampak tak pokok bunga merah tu. Kita ambik dia sikit pastu kita cantum kan dia dekat pokok colour putih. tu kita panggil apa? *muka sambil buat muka gatal*
Aku     : Benda mudah pakcik. kahwin pokok laa tu namanya *dengan tangan pegang fon tengah mesej Nafis suruh call aku sekrang sebab aku memang tak sedap hati langsung*
Pak Cik : Kalau lelaki dengan perempuan, tu kita panggil ape pulak?* ketawa gatal*

RINGG... RINGGG... fon aku bunyi. 

Nasib gila laaaaa Nafis call aku masa tu. Hati tengah berdebar Allah je yang tau. Dasar cakap kotor pak cik nie. Isshhh. Dalam hati menyumpah gegila. Tak padan dengan teksi buruk bla bla blaaa

Pengalaman beb. Gila engkau nak hadap dengan orang macam tu. Ntah ada bini ke x aku pun xtau . Itu yang pelik semacam je. Ishh 

Aku cerita dekat bos2 aku, dorang cakap lain kali ambik gambar pak cik tu pastu no plat teksi tu. Nanti kita jumpa di mahkamah. HAHAHA mentang-mentang la keje lawyer kan. keje nak bawak kes pegi court je . HAHA   



9 comments :

Anonymous said...

acchooo....:)
sapa sebut nama nie?

Nadiya said...

haha tertaip laaa :P

Tashira Sha said...

pergghh seram sangat kak. mmng bnyk org yg macam ni.

Nadiya said...

pak cik2 skrg xboleh nak buat main..ramai yg nk test market yg dh sedia rendah.

Izrah Zulkarnain said...

orang tua makin tua macam kena miang keladi, makin menjadi. hahaha

Nadiya said...

sesuai kan.. org2 tua dulu mmg dh tau perangai lelaki yg berumur macam tu..haha

Nurul Farahizzati Zakaria said...

eiiii.. mental la org tua ni.. eewwuuuukkkk.. xsuka sangat2!!

Izzati Amira said...

perghhh.. takutnya nadia.. ee.. seram!!! bahaya betul

Nadiya said...

farahizzati - hahaha mmng mental pun. org tu sakit tuu

izzati amira- nasin tak jadi pape masa tuuu