Followers

Thursday, December 23, 2010

Laksa kedah

Resepi first yang aku belajar masak.Senang kot..hahahaha
........................

LAKSA

Bahan-bahan

Kuah :
Ikan yg direbus
Air rebusan ikan
Asam keping
Cili yg sudah di blend
Daun cenehom
Bunga 'ala2 jantung pisang'
garam secukup rasa

Hiasan :
Cili hijau/cili padi
Bawang besar
Daun salad
Telur rebus
Limau nipis
Timun
(dipotong halus)

Instructions :
1.Sediakan kuah.Campur semua bahan-bahan kuah.Asam keping jangan terlalu banyak.Sekuarng-kurangnya tiga keping sudah memadai.Masak sehingga kuah mendidih

2.Rebus laksa sehingga lembut

3.Bahan-bahan hiasan dipotong halus kecuali untuk telur dan bawang.Bawang dipotong nipis.Telur sesuka hati.

4.So jadi la laksa..heheheehehe senang kan??SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT BERAMAL...
sangat mengancam buat penggemar laksa..heeee

No comments :