Followers

Friday, April 13, 2012

masa

.: Assalamualaikum :.

"Demi masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman, dan beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran" ( Al' Asr, 103:1-3)
peliknya bila aku mula bercakap pasal ni. ala2 agama sikit. tapi itu lah sebenarnya realiti. setiap  orang akan bercakap mengenai masa. setiap orang dikurniakan 24 jam sehari dan terserah dia lah untk manage time dengan sebaiknya. ada yang merungut masa yang diberikan tak cukup dan pada masa yang sama lansung tidak melakukan apa-apa.

aku sendiri pun kadang-kadang selalu la jugak lupa dengan masa. Tak utilize dengan sebetulnya. bila dah sampai tarikh yang nk kena submit ke ape ke.. mula la menggelabah..tak tidur malam.bajer macam rajin. last minutes prepareations kan..  tapi hakikatnya itu lah human nature kot. hehehe


azam aku untuk tahun ni kononya nak buat kerja awal lah. tapi in de end of semester.. hihi habuk pun tarak.,,aduyoii..  xpe.xpe.. masuk degree ni insya ALLAH aku akan berubah.. Aku kn nak jadi matang,, hehehe preparation mau tip top.. winggg wingg wingg.. hihi


p/s : entry ni dah lama nak dipublishkan tapi kenkangan masa yang amat lah sibuk *tengok.. menipu lagi.. hehe *. entry ni ak tulis time tunggu member untuk pickup ak coz masa aku tnggu dia dah dekat 1 hour 15 mnts daa.. lama kn.. time ni la ak rasa masa amat penting bagi aku.. hehe