Followers

Friday, February 18, 2011

jelajah IKM

Habis je class Law tengah hari tadi,terus keluar dari Dewan Sarjana (DS)..
aku,umi,mizah and azie
laju giler kowt jalan..
memang excited giler nak keluar..hehehe
yelaa..nak buat research dekat luar for de fes time..
wait !
before tu..tunggu Anis a.k.a my roomate..
Ya Allah..lambat gler..
15 minit gak larh tunggu..
aku pergi cari dia n tengok2 dia dok pegang botol 100plus..
nk berangin pun ada jugak.
orang penat2 tunggu dia.
dia boleh dok p beli makanan lagi..
esshhh aku pun lapar jugak tow..
tp its ok.
aku kan penyabar..hehehehe
diam je laa..hahahaha !

kami mulakan perjalanan dengan menaiki kereta kancil a.k.a kereta sewa.
destinasi kami yang pertama sekali of coz lah bank..
hurm??kenapa?duit xde eh??
xlaa..
eksyeli..aku ngan mizah nak bank in kan duit,,
tp kan malang kowt..
terlepas bank..
nak buat mcm mn,
azie merangkap jurupandu merangkap penduduk warga SP seniri pun tatau dekat mn CIMB Bank..
hailaaa..
jadi 1 keje lak..
tapi xpe..
we are keep looking bank tu..
and last kami buat decision terus p dekat CS..
kn senang??
cuba cakap awal2..
heee.. =)

lepas bank in duit..
teman mizah ngan azie masuk celcom central..
ada problem ciket,,
tp paling tak tahan sekali,azie larh..
problem dia..
bila check baki.
xkeluar mesej baki tapi kuar.
"Maaf,ang tidak layak membuat transaksi ini"
hahahaha
fes time kowt..
settle je benda alah tu..
ape lagi..
makan la !
lapar kowt..

anis mengidam nasi ayam dekat restoran Cemara..
so kami decide makan dekat ctu..
tp dugaan..
kami kena tunggu 15 minit lagi
sbb kedai baru bukak n juz ada sorang je yg incharge..
kami semua decide nk p jalan2 dulu..
cuci mata + cari adiah untuk nana,,
bezday nana kan juz around the corner je..
hehehehehe
teka la aku beli ape??
mn leyh gtow..
tp yg pasti colour merah..
my favourte colour..hahahaha

makan n makan n makan,,
sampai kenyang,,
baru lah mula agenda,
ingtkan nak p ronda dekat area Taman Ria..
tengok2 masuk dekat Taman Peruda..
tapi xkesah la..
hajat dihati tu nak g cari company untuk subject MGT..
pusing punya pusing..
n last..
kami decide nak try dekat Ikm.
so..kmi kena buat untuk PR laa..(publics relations)

masa nak masuk dekat dalam pejabat tu..
adalah satu kejadian yang memang xleyh nak lupa la..
time tu umi behnti kan keta dekat ngan pondok pengawal..
n then azie turun..
lepas tu mizah turun..
n last kali anis pun nak turun jugak.
tp malang.
umi xnmpak anis turun..
umi bawak keta ke tempat yang lbh better la..
hampir2 je pintu keta nk bedal pnhadang jalan..
nasib aku sempat tarik pintu..
anis pula sempat terjun dari kereta.
lawak tu memnag lawak la..
hahahaha memang pengalaman laa.. =)

Pak cik guard tu tunjuk pejabat..
kami pun masuk dalam..
tnggu jap..
ada la seorang pegawai nieyh layan..
nama dia en.jefry..
dia pun student uitm jugak..
kiranya senior kami la sbb b4 nieyh dia pun student business gak..
dia bawak kami jumpa dengan timbaan pengarah ikm..
ingtkn garang..
rupanya..cool kowt..
hahahaha
penat je eden risau + nervous..

pastu mula la soal selidik..
pasal PR..
Sejam gak larh interview tu..
kami time tu macam reporter..
salin je..
ada jugak kami rakam..takut trtnggal something yg penting kan..\\
pastu kami mntak kebenaran nak lawat kawasan sekeliling..
timbalan pengarah tu bagi tp dia pesan..
jgn p jauh2 sgt sbb budak2 nnt abis class pukul 4..
kmi time tu buar derkkk je,,
juz angguk..kononya patuh laa..
hahahaha

snap sana ! snap sini !
tup2..
dah pukul 4 dh..
Ya Allah..
ramai kot student yang keluar..
lelaki terutamanya..
malu + nervous + macam2 ada la..
ibaratkan kami ada dalam zoo dan dikelilingi dengan haiwan2 yang buas..
mcm tu lah keadaan kami time tu..
semua usya pelek kot..
ye laa..
kt ctu kn totally lelaki..
hahahaha
gatal noooo... =)

masa jalan tu tunduk jaa..hahahaha
malu !! arghh mak,,nak balik..
hahahaha
macm tu la keadaan kami time tu..
ak pun suggest ambil gmba naik kereta
kalau jalan confem malu kan..
so kami nak keta..

fes tu kami behenti dekat bahagian jahitan,,
lelaki + perempuan ada..
cntik gler kot keje budak2 tu,
walaupun depa tu ngaji xpndai,,
tp masing2 ada kelebihan sniri..
n salah satunya menjahit la..
kmi snap pic curtain..
wait !
termiss cte..
b4 nk masuk class tu..
kami kena permission dari lecture tu dulu
dengan muka ketaq+malu sbb semua mata dok tengok dkt kami..
ak un berani diri la masuk..
ada sorang budak laki nieyh tetiba ja jerit dkt kami..
seriusss takut..
xboong la..
kami tanya lecturer mana..
time tu semua pakat dok tunjuk hang aku..
aku : lecturer mana satu?
student 1 : tu kt sana..
student 2.: x.x..kt sana tu..
student 3:x,,nieyh la lecturer,,
lecturer pun sama..
tunjuk hang aku jugak..
lecturer : eh..saya bukan lecturer...yg tu laa
 student 4: eh,,x.x yg nieyh la lecturer..
n last lecturer tu ngaku jugak..hehehehe
xboleh blah..
hahahaha
n last..
aku jln p dkt lecturer n mizah bgtow nk snap pic cket utk researh kami..
boleh la kan lecturer tu loyar buruk..

 mizah : kami nak ambik gambaq ciket untuk reserch kami..boleh x?
lecturer : cket?ok..ambik 2 gmbaq je.. (nada loyar )
aku : eh x..kmi nk ambik at least 5 kepng gmbq je..(senyum sumbing)
lecturer tu tngok ak dgn geram sbb aku mnjawb..hahaha

kami ambik abis semua pic..
naik keta nk gerak kt tmpat lain pulak..
n time tu la umi wt spoil..
sbb terlalu gubra sgt..
budak laki jalan ke arah kereta mcm nk serang kami semua (padahal depa nk ambik moto depa la..)
perasan je..hahaha
tp umi kan,
dia trtekan hon,,
semua pakat tngok..
time tu tatau nk letak muka dekat mana,,
mmg malu gler ya amat...
sgt5 malu..
kami ambik mcm2 gmba..
gmba bus pun kami ambik.
hehehehe bukti kami mai cneyh...
hahaha

n abis pengembaraan kami..hehehehe
mmg xleyh nk lupa laa..
fes time..
semua ramah dkt sana..
ramah sgt,,
tq itk semua yg trlibt di atas kerjasama yg diberikan.
thanks a lot =) =) =)

p/s : pic xleyh nk buh lagi coz aku xx amek dr azie la..
insya allah..akan ada nnt..hehehehehe

5:16 a.m
kolej murni




No comments :