Followers

Thursday, November 3, 2011

kek coklat kukus

dah lama dah sepatutnya entry nieyh keluar.. tp dek kerana kekangan masa yang amat lah terbatas,, xdapat la nk di publishkan.. hehehe *kononnya laa..*

caya atau x.. ak buat kek,, actualluy dis is my fes trial,, tak pernah masak pun sebelum nieyh,,kek pertama aku selepas adik aku merayu-rayu,, nangis teresak-esak.. terguling-guling dari ruang tamu hinggalah ke dapur,, so atas dasar kemanusiaan,, ak pun buat laahh.. hahaha *provok ja lebih ak nieyh

so,. we move to the ingredients..

1  1/4 cwn tepung
1 cwn serbuk koko/ coklat masakan *ak combine both
3 bji telor
1 cwn gula 
1 cwn susu cair
1/2 cwn susu pekat
1 cwn minyak * replacement 4 de butter
1 tsp soda bikarbonat
1 tsp baking powder

steps :

1) campur koko, minyak, susu cair, susu pekat & gula ke dalam periuk. Masak atas api kecil sehingga larut.biarkan sejuk,

2) ayak tepung. soda bicarbonate & baking powder

3) pukul telor hingga kembang.campurkan ke dalam bahan koko tadi, gaul bagi rata. campurkan ke dalam tepung yang sudah di ayak.

4) masukkan ke dalam bekas & kukus selama sejam. selamat mencuba !

nota kaki : mendapat pujian di atas usaha yang cuba di tunjukkan.. n nieyh tamau bagitow,, rahsia kerajaan langit.. kehkehkeh. =p ..

  5 stars ak kasi dekat diri aku.. hahaha * poyo

2 comments :

Eyda Dania said...

sdapnye..xde pic ke..=(

Nadia said...

err.. xde pic lah.. haha terus makan je ,