Followers

Thursday, January 19, 2012

are u ANGRY?


.: Assalamualaikum :.

pernah rasa marah? ya.. of coz..tentu sekali.. it related with emotion expression.kalau tanya kepada semua orang pernah tak dia marah..then dia cakap dia tak pernah marah dan taktau cara macam mana nak marah.. aku salute lah barangsiapa yang ada habitual yang macam tu.. aku? memang bukan diketegorikan sebagai seorang yang pemarah so im hate.. benci sesangat.. towards people dats always keep angry.. *tenangkan diri jp*

sungguh laa.. aku tak tahan kalau dengar someone tengah kepala angin..kang berkepul gak aku maki.. eshh sbb tu aku tak suka..

aku memang marah muka jadi cemberut macam ni lah..



sungguh laa..macam agak geram kan kalau tengok orang lain marah.. so...sini aku share lh cket,,kalau marah apa yang perlu kita buat.. sebab iblis time tu tengah gendang gendut tali kecapi..senang perut suka ati..memamg raya sakan kalau tengok manusia marah kan..dis relates with Islamic ways..

1) ubah posisi
kalau time tu marah ..and time tu tengah berdiri.. jadi bawak-bawak lah diri untuk duduk..if tengah marah sambil duduk..bawak-bawak lah baring.. * kalau dh baring tu..alang2 tido.. bila bangun..tadaa. new emosi will come.. so dah xda dh marah-marah ni.. 

2) berwudhuk
why? sebab dapat menenagkan jiwa..kn?wudhuk kan penenang hati.. jadi selalu-selalu lah ada wudhuk..insya allah..ak pun nk praktik jugak seharian dengan berwudhuk.. kn?

3)minum air
air tu jangan air panas eh,,kang lagi meledak marah tu..minum air sejuk-sejuk laa..kasi cool sikit..see?

4) senyum
jangan tanya kenapa kalau aku marah.pastu aku senyum.. * kena praktis la cenggini.asal marah je senyum..boleh dak?

5) belajar menyampaikan marah dengan cara yang terhormat
means kt sini..no need to use high tone sampai boleh pecah gelass..ye.. slow talk and of coz kena sabar..kn?memang agak susah kan sebenarnya coz everybody hve their own limit.. 

now.. u can get dis face.. 
mmg nampak muka yg xbpe nk ikhlas.. hehe



last dari aku..layan satu lagu nie,,




No comments :