Followers

Friday, August 26, 2011

nak menjual tapi memaksa !

sekarang aku baru balik dengan ayah aku.. basah lencun.. pegi  market tadi..cuci-cuci mata cket..tengok barang-barang antik.. pluss.. macam-macam larh.. cari daun palas lagi nak buat ketupat,, odw berjalan-jalan tu kan..my dadi...my father,, ayah aku,,, abi aku ..abah aku..walid aku.. dah ditarik dengan seseorang jejaka.. kononnya nak menjual laa.. tow ape yang dia jual??

PeNcuCi mUkA dowwhh,,
 aduhh.. silap pilih orang larh abang,,
pilih ayah saya nak watpe..
bukannya pakai pencuci muka..

aku juz tengok dari jauh,, takut lak nak pegu dekat-dekat,.kang tak pasal-pasal dia sapu dekat muka aku..eeuuuww,!

fes aku tengokl..dia sapu pencuci muka tu dekat bahagian idung ayah aku..aku pusing tengok lagi sekali.. aik,, barang tu dh ada dalam plastik bag..



cUrios nya time tu.. pegi dekat ciket,,
ade sesi promote suruh ambik lagi satu,
HELLOO!DaAA..

aku tanya bape ringgit nieyh
i thought it myb around RM15 or somthing..
agak-agak bape?

-  

-

-

-


-

-

Rm45....

giler cekik darah.. 
aku cakap mahal gler..
dengan muka wat serupa garang..
haha garang ek?

dia cakap nieyh promosi nieyh,.
i said no..
aku cepat2 tarik tangan ayh aku and bagi barang tu dekat abang tu,,
excuse me ! barang yang tatau jenama ape..
nak jual sampai 45 inggit,, 

bila aku cakap aku tamau..
huh  gerun gler muka dia.
macam nak membunuh aku ja rupa dia..
mow cuak aku..
cepat2 ahh belah..
cari nahas la tunggu dekat ctu lama-lama..
dah la konco-konco dia mahal..
ngeee seram aku..


1 comment :

aswadz said...

aku kalo lalu sebelah penjual2 ni, memang aku angkat tgn terus say no. lalu cpt2 blah. kalo kena "tangkap", aku buat muka layan tak layan. pastu ckp "i'm not interested".