Followers

Saturday, December 24, 2011

Long distance relationship

.: assalamualaikum :.

lately.. i keep thinking about dis.. long distance relationship.. n how i can survive in dis relation.. look like easy rite.. =).. but susah sebenarnya... ye lah..sorg utara.. sorg selatan..lagi susah ble lain-lain benua.. huh ! serius jauh.. :(
dekat cneyh.. i juz want to share bout something..bagaimana hendak mengekal kan hubungan jarak jauh ..

1) usahakan untuk berjumpa walaupun sekejap..

err.. macam susah je nk apply ni..macam rugi je nk ambik tiket flight semata-mata nk jumpa.. hihihihi.. so we jus keep in touch thru messanging.. fb.. or myb kalau dh jemu.. kteorg main utus2 poskad yee.. snailmail myb..haha kidding! don apply dis..

2) sentiasa mengingatkan diri kite untuk terus setia dengan dia =)

" kebanyakkan hubungan jarak jauh tidak kekal adalah disebabkan rasa insecurity pada diri kita sendiri. kita asyik berfikir "ahh persetankan lah dengan dy tu.. huhu* ayt sndiri* hehe mesti dy ade org lain dekat sana..sia2 je setia.."" jadi di sini.. kepercayaan mmg sgt laaaa penting glerrr-glerr penting  * juz want to show how it play an important role..

3) beri kejutan, suprise !!

hubungan yang lama sering bertukar menjadi bosan kerana masing-masing sudah selesa dengan perbuatan masing2... jadi..cara untuk memecahkan bosan ini adalah dengan cara meletakkan element of suprise..dats mean kejutan yang sangat bermakna =)).. kejutan tersebut myb dapat mmberi kegembiraan, ..terharu and akan menguatkan lagi "rasa" itu.. 

xpe.. kteorg still new.. so.. perasaan bunga-bunga cinta makin bercambah.. jadi probability nk jadi yg ape-ape tu..insya allah.. tinggi sekali untuk TIDAK terjadi.. hehehe =) n i pray.. we keep like dis forever n ever. 



1 comment :

cahaya bulan said...

amboiyh bulat.... sakan :)