Followers

Thursday, June 30, 2011

nk ke anak jaga mak?

. : assalamualaikum : .

baru je minggu lepas aku melawat salah seorang member aku yang masuk hospital..baru kuar dari icu..alhamdulillah.beliau skrg beransur sihat..aminn..

so,,aku cite dekat mak aku larh pasal nieyh,,then i'm  asking 1 question ..

"mak,,,if la kan,,dia tetiba je ade masalah perempuan,,,macam mana mak?tengok dia ari tu pun macam teruk even nak angkat tangan sendiri pun x lrat..macma mn dia nak nak wat semua tu?"

then my mom answer me..

" then her mother la yang akan buat semua tu.."

aku seriua termanggu seketika..

" nak ke mak dia wat?"

" kakak..anak dia kan..seorang mak akan buat sbb mak dia dh biase...masalahnya seorang anak akan buat macam tu dekat mak dia atau x,,kalau kakak,kakak wat x.?"

hurmmm..
aku terpk seketika.. hehehehe

-

-

so..soklan aku..
seorang anak akan treat seorang mak or ayah dia mcam mn parent dia treat dekat dia masa kecik x?

juz renung- renungkan..

heehehe

kasih ibu membawa ke syurga!

2 comments :

cik enul said...

Hmm..betul la...mampu ker anak nak jaga parents dorang macam mana dorang jaga kita dulu...tetiba t'igt mak kat kg..

Nadia said...

hehe kn??saya pun ari tu trpk jugak... hehe