Followers

Saturday, May 17, 2014

Letrik Naik

Assalamualaikum

Hye korang-korang semua. :D

Gila lama ai tak menulis di sini. HAHA almaklumlah ai tengah membusy membuat agreement orang yang buat loan dengan bank. Eh.. sesape yang nak buat loan tu boleh la habaq kat chek ok. Bagitau lekaih kat mak ayah hampa, adik beradik abang kakak adik.. area selangor ja nah kami terima. HAHA *promote*

Semalam negara dikejutkan dengan satu keputusan yang sangat mendadak dibuat oleh our beloved Prime Minister yang lain dan tak bukan. Abe Jib. iaitu tariff elektrik naik


kepala aku terus jammed. HAHAAHA!

WHY???

Last year and past two years ada peningkatan kot dengan keuntungan semua. And tahun nie naik elektrik sebab nak lindungi TNB. 

Bil elekrtik kat rumah yang sekarang sedia ada pun dok bersusah2 nak bayar. nie naik lagi , maka perlu lah kita berjimat cermat kan :D 

Bila mana ada yang macam tu, we need to prepare something. rite? sebab any rules and regulations that has been made by the government will affect and for sure it will happen to us. So aku kat sini tak nak blame kerajaan or what tapi kita sebagai pengguna perlu memikirkan something instead of buat demo dekat atas jalan raya.

So dekat sini, aku nak kongsi tips macam mana nak jimatkan elektrik. :)




done with this. so please please do these. Unless la korang ada duit berkepuk-kepuk berzillion-zillion dalam akaun. then it is up to you. Ok beb! 

2 comments :

Izzati Amira said...

perghhh.. patutlaaa.. mengamuk mak abah.. salahkan saya sebab online ajeeee... hahah

Nadiya said...

izzati amira- ye lah dah dorg yg bayar, mau x mengamuk bhahahaha