Followers

Wednesday, May 25, 2011

nikah khitbah

tow x ape tu nikah khitbah?? hehehe well..umo dh nak masuk 20..suka cari cite cenggini..hehehe .. nikah khitbah mcm nikah gantung .kalau di Malaysia panggil cenggitu laa..tp kalau di Arab panggil khitbah.,.

nikah boleh di apply bg sesiapa yg ingin berkahwin tetapi ngak punya duit or terasa dirinya tidak mampu untuk menjaga anal orang kan..tp nk kahwin jugak2.. hehehe mybe ade yg cakap "sy belum bekerja lagi,".." sy masih belajar.".."mana nk cari duit buat belanja kahwin,".." ni bukan main-main,nak bagi anak org makan apa,".."mak ayah x bagi,"."nak tinggal dekat mana,".."sape yang nak bayar rumah sewa," n macam2 lagi alasan.. =)..

dekat Arab xde main tunang2 nieyh..kalau nk berkenalan org Arab akan pkai nikah khitbah,,dari ctu dia akan berkenalan,,berbeza dengna budaya Melayu..org tua2 cakap.. " alaa..bio je la budak2 tu tunang dulul,bagi kenal diri masing,: or " ape kata kita couple dulu,kenal ati budi dulu,",,huhu dari ctu macam2 trejadi...ade yg terlanjur laa..ape laa..kn dh jadi haram dekat ctu,,pegang2 sana cneyh.. =( xbgus...

ngee,,conclusionnya,,nikah la khitbah..majlis x buat lagi pun xpe..pengantin laki ngn perempuan dok umah asing2..kalau nk jumpa,,wat la date..dh boleh pegang2 dh masa jenjalan tu,,xde dosa2 dh..,kn dh khwen,,xde masalah laa.. :) hehhe

kalau aku boleh wt cenggini,,agak2 aku nk kena ligan ayah ak dak??hehe ape2 je lah.,,nk tow lebih lnjut,,cer lawat dekat cneyh yer,,





No comments :